TOP Cele mai bune licee din ţară în funcţie de rezultatele la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşecul din vară de la examenul de bacalaureat a continuat şi în sesiunea de toamnă, promovabilitatea fiind chiar mult mai redusă. Peste 80% dintre candidaţi nu au luat note de trecere, astfel că vor fi nevoiţi să aştepte până la anul pentru a susţine din nou probele de bacalaureat.

Dintre cei 47.314 prezenţi la Bac-ul de toamnă, 37.865 au picat din nou examenul. Cel mai mic procent este de 11%, în judeţul Constanţa (faţă de 60%, media din vară), iar cel mai mare aparţine judeţului Mehedinţi - 52,97% (faţă de 27,5%, în sesiunea din vară).

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat sesiunea de toamnă vor fi afişate în 7 septembrie, pentru că astăzi şi mâine vor fi rezolvate contestaţiile depuse ieri de către inspectorate.

Reporterii adevarul.ro din întreaga ţară au realizat un top al celor mai bune licee în funcţie de rezultatele obţinute la Bacalaureat.

ALBA IULIA - Topul liceelor din Alba, în funcţie de promovabilitatea la Bacalaureatul de toamnă

Şcolile cu cea mai mare promovabilitate la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2011 sunt Colegiul„Inochentie Micu Klein“ din Blaj, Colegiul Naţional „Avram Iancu " Câmpeni şi Colegiul „Lucian Blaga " din Sebeş. Vezi aici detalii!

ARAD - TOP-ul celor mai slabe licee după a doua sesiune a Bacalaureatului 2011

Două licee din judeţul Arad nu au niciun candidat promovat în a doua sesiune a Bacalaureatului, în timp ce la un alt liceu promovabilitatea este de sută la sută. Vezi aici detalii!

BACĂU - Topul liceelor cu cea mai mare promovabilitate la Bacalaureat

Inspectorii şcolari băcăuani afirmă că promovabilitatea în judeţ, la a doua sesiune a Bacalaureatului, este aproape de procentul obţinut la nivel naţional. Vezi aici detalii!

BAIA MARE - Topul liceelor din Maramureş. Vezi aici care sunt cele mai bune unităţi de învăţământ din judeţ

Nu mai puţin de 152 de candidaţi din cei peste 1000 care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea din toamnă au contestat notele.Vezi aici detalii!

BOTOŞANI-Topul liceelor în funcţie de promovabilitatea la BAC-ul din toamnă

Pe primul loc rămâne Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai“ din Baia Mare care are un procent de promovabilitate de 100%. Vezi aici detalii!

BRAŞOV - Şaguna e pe locul cinci, în topul naţional

La Braşov, în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 16,1% faţă de 45,89% în prima sesiune.Vezi aici detalii!

BRĂILA - Vezi topul liceelor!

Potrivit inspectorului şcolar general Viorel Botea, BAC-ul de la Brăila s-a situat în limite normale.Vezi aici detalii!

CĂLĂRAŞI - Topul liceelor

La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2011, Liceul Teoretic Mihai Eminescu este pe primul loc la gradul de promovare. Vezi aici detalii!

CRAIOVA - Topul liceelor din Dolj, la BAC-ul de toamnă. Vezi aici care sunt şcolile fără niciun promovat!

Rezultatele parţiale arată în judeţ o promovabilitate de 12,43%, la patru dintre licee toţi candidaţii fiind pe lista celor respinşi. Vezi aici detalii!

GALAŢI - Topul liceelor după procentul de promovaţi în sesiunea de toamnă

Doar două licee au avut promovabilitate maximă la sesiunea a doua a Bacalaureatului: CNVA şi Seminarul Teologic. Restul plutonului se află la mare distanţă de cei doi lideri. Vezi aici detalii!

IAŞI - Topul liceelor cu promovabilitatea cea mai mare la Bac-ul de toamnă

Toţi absolvenţii de la două colegii din Iaşi care au susţinut examenul de maturitatea sesiunea de toamnă au reuşit să ia notă de trecere. Vezi aici detalii!

NEAMŢ -Topul liceelor cu promovabilitatea cea mai mare la Bac-ul de toamnă

Liceele cu profil teologic din judeţ au obţinut rezultate bune la cea de-a doua sesiune a examnuluid e bacalaureat.Vezi aici detalii!

ORADEA - Topul liceelor bihorene, în funcţie de promovabilitatea de la bac-ul de toamnă

Şcolile cu cea mai mare promovabilitate la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2011 sunt Colegiul Naţional „Avram Iancu" din Ştei, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr" şi Colegiul Naţional „Iosif Vulcan" din Oradea.  Vezi aici detalii!

PRAHOVA - Topul liceelor din Prahova, în funcție de promovabilitatea de la bac-ul din toamnă

RÂMNICU VÂLCEA - Topul liceelor din Vâlcea la Bac-ul din toamnă

Doar un singur liceu din Vâlcea a reuşit să ajungă la o promovabilitate de 60%. Vezi aici detalii!

REŞIŢA - Topul liceelor din Caraş-Severin la a doua sesiune de bacalaureat

Potrivit topului, la liceele teoretice, “Traian Doda” din Caransebeş se plasează pe locul întâi.Vezi aici detalii!

SATU MARE - Topul liceelor la a doua sesiune de bacalaureat

Singurul liceu cu 100% promovabilitate din judeţul Satu Mare este Liceul Teoretic German care nu a avut decât un singur candidat în sesiunea din toamnă.Vezi aici detalii!

SĂLAJ -Topul liceelor din la bacalaureatul de toamnă

Cea mai mare rată de promovare la a doua sesiune a bacalaureatului a fost înregistrată, în Sălaj, la Liceul Orotdox, unde au luat note de trecere şi cel puţin media 6 toţi cei trei candidaţi înscrişi. Vezi aici detalii!

SIBIU - Topul liceelor după a doua sesiune de Bacalaureat

Înainte de soluţionarea contestaţiilor, cel mai mare procent de promovabilitate în judeţul Sibiu, respectiv 100%, s-a înregistrat la Colegiul Naţional Samuel von Bruckenthal.Vezi aici detalii!

SUCEAVA - Topul liceelor cu promovabilitatea cea mai mare la Bac-ul de toamnă
Doar în cazul a două licee sucevene promovabilitatea în urma celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de Bacalaureat este de 100%. Vezi aici detalii!

TÂRGU MUREŞ - Topul celor mai bune licee din judeţ

Pe prima poziţie a topului cu promovabilitate 100% se află Colegiul Naţional "Unirea" din Târgu-Mureş, unde un singur elev a fost respins la prima sesiune şi a susţinut acum examenul. Vezi aici detalii!

TULCEA - Topul liceelor

La sesiunea de toamnă a examenului de bacalauerat 2011 Colegiul Dobrogean Spiru Haret este pe primul loc la gradul de promovare.Vezi aici detalii!

VASLUI - Topul liceelor cu promovabilitatea cea mai mare la Bac-ul de toamnă

În niciun liceu din judeţ nu a fost înregistrată promovabilitate maximă. Vezi aici detalii!

VRANCEA - Liceele cu cea mai mare şi cea mai mică rată de promovabilitate la Bacalaureat

În fruntea clasamentului se situează Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza" din Focşani. Vezi aici detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite