UPDATE Topul liceelor din Vaslui cu promovabilitatea cea mai mare la Bac-ul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În niciun liceu din județ nu a fost înregistrată promovabilitate maximă. La Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu" din Bârlad au fost înscrii 3 candidați, din care doar doi au reușit să promoveze.

Ora 10.38: Mai puțin de 30% din cei care au picat și cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat au depus contestații. Potrivit IȘJ Vaslui, 311 candidați au cerut reevaluarea lucrărilor în speranța că astfel vor reuși să obțină o notă suficientă pentru a putea promova examenul.

Chiar dacă cifrele din sesiunea a doua a examenului de maturitate nu sunt pozitive, judeţul Vaslui este unul dintre puţinele judeţe din ţară în care procentul de promovabilitate a depășit pragul de 30%. Potrivit datelor oferite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui, 31% dintre elevi au reuşit să promoveze examenul. În cifre, avem 487 de promovaţi, 1077 de nepromovaţi, 367 de absenţi şi 2 eliminaţi.

Top licee în funcție de promovabilitate

 Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu" Bârlad - 75% (3 înscriși, 2 promovați)

Liceul „Mihaei Eminescu“ Bârlad - 58% (83 candidați înscriși, 48 promovați)

Grupul Școlar Codăești - 57% (7 candidați înscriși, patru promovați)

Liceul „Mihail Kogălniceanu“ Vaslui - 50% (12 candidați înscriși, 6 promovați)

Liceul Pedagogic „Alexandru Vlahuță Bârlad - 50% (38 de candidați înscriși, 19 promovați)

Cela mai slabe rezultate au fost înregistrate la Grupul de arte și meserii Bârlad, unde din 29 de candidați înscriși au promovat doar 3. La grupul Școlar Agricol Murgeni au promovat doar 7 candidați dintr-un total de 58 înscriși, iar la Grupul Școlar Industrial Nicolae Iorga Negrești au picat și ce-a de-a doua sesiune a bacului 245 de candidați din 311 înscriși

Judeţul Vaslui, printre primele pe ţară la promovabilitate la sesiunea de toamnă a BAC-ului

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite