VDEO Cartelul Medellin din România: Paco şi Carlitos din Corbeanca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români, membrii unei importante reţele internaţionale de traficanţi de cocaină, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT. Gruparea, formată din cetăţeni columbieni, români şi de alte naţionalităţi, aducea drogurile din America de Sud în România, ascunse în containere cu peşte congelat.

Unul dintre cartierele generale ale infractorilor era sediul unei firme din comuna ilfoveană Ştefăneştii de Jos. După patru ani de filaje şi interceptări, procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată au făcut, joi seară, şapte percheziţii în Bucureşti şi Ilfov.

Citiţi şi:

Liderii unei reţele de traficanţi de transfugi africani au fost reţinuţi de DIICOT
La urgenţe din cauza etnobotanicelor !

În urma acestor operaţiuni au fost capturaţi doi dintre traficanţi, Cătălin Iosef (42 de ani, zis Carlitos) şi Constantin Nadolu (42 de ani, zis Paco). Cei doi au fost puşi sub acuzare pentru trafic internaţional cu droguri de mare risc. Procurorii spun că, în ultimii cinci ani, cei doi au participat la aducerea în Europa a peste cinci tone de cocaină din Columbia, ascunse în containere cu peşte congelat.  

Drumul cocainei

Ruta drogurilor era Guayaquil (Ecuador) - Algeciras (Spania) - Gioia Tauro (Italia) -Portul Constanţa, Agigea-Sud (România). Cătălin Iosef şi Constantin Nadolu foloseau ca paravan societatea comercială din Ştefăneştii de Jos, care importa „containere-test", în scopul verificării reacţiei autorităţilor.

După ce testul a reuşit, traficanţii au realizat un transport de cocaină în cutii cu peşte  congelat, pe ruta maritimă Ecuador - România.  În iarna anului 2007, autorităţile ecuadoriene au capturat acest transport de 364 de kilograme de cocaină, în valoare de 22 milioane de euro, care urma să ajungă în Portul Constanţa. Intenţia infractorilor era de a trafica aproximativ 1,5 tone de cocaină, în valoare de peste 90 de milioane de euro.

 Averi fabuloase

Traficanţii români deţin mai multe case, terenuri şi maşini scumpe. Surse apropiate anchetei susţin că locuinţele traficanţilor semănau mai mult cu nişte palate şi erau foarte bine păzite. Constantin Nadolu îşi avea reşedinţa la Corbeanca, în mijlocul pădurii Petreşti. Vila sa este înconjurată de garduri foarte înalte, iar porţile sunt inscripţionate cu iniţiala numei său, „N".

Pentru a se destinde, cei doi călătoreau în locuri exotice, iar Dubai-ul era în topul preferinţelor lor. La percheziţii, poliţiştii şi procurorii au găsit în locuinţele traficanţilor sume mari de bani în valută, bijuterii scumpe şi armament.

Procurorii  susţin că nucleul reţelei de crimă organizată este în Columbia unde se află, de altfel, liderii cartelului de droguri Medellin. Aceştia sunt fraţii Miguel şi Victor Mejia Munera, supranumiţi „Los Mellizos" (Gemenii).



Traficanţii se credeau invincibili

Constantin Nadolu şi Cătălin Iosef erau convinşi că nu vor fi prinşi niciodată.

1 iunie 2007, ora 10.48

Cătălin Iosef: Acum, parcă ai zis că nu mai vorbim pe telefoane.

Constantin Nadolu: Nu mai vorbim că deja ăştia văd, au aflat că eşti infractor şi iar stau cu ochii pe tine!

C.I.: Păi, nu vezi, iar îi stresezi pe oameni! Hai, mă Costele, că mereu faci aşa! Şi numai eu am problemele!

C.N.: Auzi, mă băiatule, de nu faci aşa, de să-şi ia salariile, dă-i în morţii lor! Auzi, tu-ţi dai seama că ăştia se pensionează şi, după 35 de ani de muncă, când se pensionează şi predă dosarul mai departe: „Domne mai urmăriţi-i pe ăştia că parcă e ceva...!" Iese omul la pensie după 35 de ani cu fruntea sus că a urmărit ceva.

C.I.: Să trăiască mă-ta, dacă mai am chef de astea! Pe cuvântul meu, m-am plictisit, las-o în p... mea!

C.N: Hai, bă băiatule, nu s-au plictisit ăştia (anchetatorii - n.a.) cât aleargă după tine...

C.I.: Da, mă, dar eu unul nu mai am chef. Să fie sănătoşi, să fie de capul lor. Hai că ne mai auzim. Ciao!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite