La urgenţe din cauza etnobotanicelor !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei magazine de etnobotanice au fost închise
Trei magazine de etnobotanice au fost închise

Zeci de tineri giurgiuveni au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele trei luni, din cauza drogurilor şi a ierburilor. Din această cauză, Centrul Antidrog din Giurgiu s-a redeschis anul acesta şi se ocupă de toate sesizările tot mai dese ale părinţilor îngrijoraţi. În tot acest timp, în oraş se redeschid „magazinele de vise”.

Fenomenul consumului de droguri şi etnobotanice în rândul tinerilor giurgiuveni s-a amplificat anul acesta, este de părere subcomisarul de poliţie Alexandru Ţepurică, consilier la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Giurgiu. El a declarat pentru „Adevărul de Seară” că tot mai mulţi părinţi îşi suspectează copiii că iau stupefiante. „Se zvoneşte şi că se racolează elevi pentru a-i face cosumatori de droguri. Iar când se identifică doi elevi care consumă etnobotanice la o singură şcoală generală, acesta este un semnal de alarmă”, susţine Ţepurică.
„Vise” pentru tineri, coşmar pentru părinţi
Subcomisarul de poliţie mai spune că, în ultimele trei luni, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, au venit circa 40 de giurgiuveni care consumaseră droguri, precum heroină, cocaină, haşiş. Numărul celor care au sunat la CPECA sau chiar au venit pentru a-i cere sfatul a crescut în ultima vreme, cei mai mulţi dintre aceştia fiind părinţii unor adolescenţi.
La începutul acestui an erau deschise în Giurgiu şase magazine de etnobotanice. Pentru că a apărut legea privind interzicerea comercializării a 29 de substanţe şi şapte plante de acest tip, unităţile s-au închis. Reprofilându-se, adică aducând plante „legale”, trei dintre magazine au apărut din nou pe străzile municipiului.
Unul dintre acestea, deschis în urmă cu cel mult o lună, la aproximativ 200 m distanţă de Şcoala generală nr. 8 „Academician Marin Voiculescu”, i-a pus deja pe jar pe profesori şi pe directoarea şcolii. Ea a cerut în scris autorităţilor locale să interzică funcţionarea unor astfel de magazine pe o rază de doi-trei kilometri depărtare faţă de şcoli.

Tupeu de comerciant

Cel mai nou „magazin de vise” din oraş, deschis „la stradă”, lângă şcoala 8, într-un sediu elegant, este dotat cu sistem antiefracţie şi având afişat, pe uşă , programul care începe la ora 17.00 şi durează până la orele 1.00 sau 2.00. De asemenea, sunt afişate două numere de telefon, la care se poate solicita comanda pentru a fi livrată la adresa clientului. Singurul lucru care lipseşte este firma, aşa că magazinul poate trece uşor neobservat de către necunoscători. Cei care circulă frecvent prin zonă ştiu, însă, că firma a fost dată jos, de curând, din cauza numeroaselor scandaluri pe care părinţii le-au făcut în acest magazin, solicitând mutarea sa din apropierea Şcolii nr.8.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite