Liderii unei reţele de traficanţi de transfugi africani au fost reţinuţi de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transfugi
Transfugi

Doi egipteni şi un sudanez au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru trafic de migranţi. Ei sunt acuzaţi că au constituit o reţea infracţională, care ajuta transfugi africani să intre în Spaţiul Schengen, prin România.

O grupare de traficanţi de migranţi spre ţările din spaţiul Schengen a fost destructurată, în urma unor descinderi care au avut loc în Capitală şi în judeţele din vestul ţării, inclusiv Hunedoara.

Doi dealeri de cocaină care aprovizionau vestul ţării cu „marfă” din Olanda au fost trimişi după gratii

Egipteanul Mohamed Al Tayeb este, potrivit procurorilor, liderul grupării. În ultimele trei luni, împreună cu Fathy Ibrahim Barghout Mohamed şi Ahmed Fahmi Ahmed Hefni Elian Ahmed a organizat activitatea de racolare şi călăuzire a peste 30 de  migranţi, preţul plătit de fiecare persoană putând ajunge până la 12.000 de euro.

Prinşi pe raza judeţului

Migranţii care ajungeau ilegal în România erau cazaţi la pensiuni din zonele periferice ale Capitalei. Erau apoi transportaţi spre vestul ţării, unde erau cazaţi în locaţii din judeţul Hunedoara, apoi în Timiş sau Arad, unde călăuzele îi ajutau să treacă ilegal frontiera, pe jos, prin zona verde sau în TIR-uri.

 “La data de 24 noiembrie 2010, pe raza judeţului  Hunedoara, în două autoturisme aflate în trafic, au fost depistate 8 persoane de origine afgană, care nu posedau documente de identitate, ajunse ilegal în România cu ajutorul membrilor grupării şi care intenţionau să ajungă în ţări din Europa de Vest prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor pentru 29 de zile.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite