Doi dealeri de cocaină care aprovizionau vestul ţării cu „marfă” din Olanda au fost trimişi după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drogurile „grele” şi-au făcut loc pe piaţa stupefiantelor din judeţul Hunedoara. Doi hunedoreni care plănuiau să aducă în ţară cantităţi impresionante de cocaină au fost trimişi în instanţă pentru trafic de droguri.

Attila Cărare, în vârstă de 23 de ani, şi Radu Creţu, în vârstă de 24 de ani, ambii din Hunedoara, au fost reţinuţi de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în timp ce încercau să plaseseze pe piaţă aproximativ 30 de grame de cocaină, un drog foarte periculos, pe care Cărare l-a adus în urmă cu o lună din Olanda.

Marfa a fost tranzacţionată la 1.000 de euro, iar asupra traficantului ofiţerii de la „Crimă Organizată” au mai găsit 160 de grame de stupefiante de culoare maronie, achiziţionate, de asemenea, din Olanda, despre care ei afirmau că este heroină şi care urmau să fie vândute pentru 4.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, traficanţii aveau planuri mari. În convorbirile telefonice purtate între cei doi, vorbeau de kilograme de cocaină pe care Attila Cărare urma să le aducă în ţară, pentru a fi distribuite consumatorilor din Hunedoara, Deva, Arad şi Timişoara. Marfa era achiziţionată uşor în Olanda, loc unde Attila Cărare lucra.

Cei doi negociau apoi valoarea cocainei la preţuri între 4,5 euro pe gram şi 10 euro pe gram. „Poate scoatem zece euro gramul, garantat. Fii atent acum. Ia oricât şi în ziua în care ai venit în ţară, noi tot în ziua aia am venit şi ţi-am adus banii grămadă. Dacă ai venit dimineaţa cu „cafeaua” (n.r. drogurile), seara ai toţi banii”, i-a transmis telefonic Radu Creţu dealerului din Olanda.

Într-o altă convorbire, Attila Cărare i-a spus celuilalt tânăr că a făcut rost de trei kilograme de cocaină, dar, din cauza unui control al poliţiştilor, în metrou, în Amsterdam,  a fost nevoit să abandoneze geanta cu stupefiante şi să o ia la fugă. „Am luat trei kile de ceva, de la unul. De marfă... Şi auzi. M-am dus la metrou şi am lăsat geanta acolo. Au fugit poliţiştii după mine prin oraş”, spune Cărare.

„Recunosc că am vândut marfa. Regret faptele”, le-a declarat Attila Cărare procurorilor, în timp ce Radu Creţu a făcut o declaraţie similară.
Cei doi tineri au fost trimişi zilele trecute în judecată la Tribunalul Hunedoara, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc. Ei se află în arest şi riscă 15 ani de închisoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite