FOTO Şef al mafiei imobiliare, arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Sadner, alias Ionelaş Cârpaci, liderul unui clan de rromi din Timişoara, a fost reţinut ieri de procurori într-un amplu dosar în care sunt implicaţi inclusiv funcţionari de la Cadastru şi din Primăria Timişoara şi chiar notari publici.

FOTOGALERIE 1

FOTOGALERIE 2

Pe spatele lui Cârpaci s-au formulat mai multe capete de acuzare pentru infracţiuni deosebit de grave printre care fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, înşelăciune şi instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Procurorii susţin că Ionelaş Cârpaci, ajutat de notari şi de funcţionari publici, a primit, în baza unor acte falsificate, rezoluţii de retrocedare a două terenuri din Timişoara. Unul dintre terenurile vândute de baştan cu acte false aparţinea chiar Primăriei Timişoara.

Pentru retrocedarea celor două terenuri s-au falsificat inclusiv semnătura şi ştampila primarului. Ulterior, Ionelaş a vândut terenurile respective aducând prejudicii de peste 500.000 de euro. Într-una din tranzacţii l-a folosit ca pion pe un om al străzii din Ungaria, iar în altă tranzacţie a fost creat un personaj inexistent, Robert Berger.

Disperare în cătuşe

Arogant şi plin de sine altădată, Cârpaci s-a smerit ieri după ce „mascaţii" l-au înconjurat şi i-au pus cătuşele. Ordonanţa de reţinere a fost emisă ieri după-amiază, poliţiştii i-au pus cătuşele baştanului şi l-au dus în arestul Poliţiei Timiş.

Aici nu a zăbovit mult, fiind adus în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara, cu propunerea de arestare preventivă. Bossul rromilor a fost surprins pe holurile instanţei, vizibil afectat de greutatea cătuşelor. Cârpaci nu a vrut să comenteze însă în niciun fel situaţia.

CITEŞTE: EXCLUSIV Procuror DIICOT cu limbaj de mahala: „Ce treabă am eu cu Ionelaş, trăi-v-ar sfinţii! Mă muşcaţi de fund"AUDIO

CITEŞTE ŞI:

Braşov: EXCLUSIV / Justiţia „macină“, încet, mafia imobiliară israeliană

„Îi puneau un prosop în cap lui tata şi îl băteau ca să semneze actele de vânzare”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite