Braşov: EXCLUSIV / Justiţia „macină“, încet, mafia israeliană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Rechinul" imobiliar Abraham Cohen a înregistrat prima înfrângere în instanţă. El a pierdut procesul cu un israelian pe care l-a păcălit cu un teren situat pe strada Traian Grozăvescu, lângă Aula Universităţii.

Procesul pierdut de Abraham Cohen i-a fost intentat de către  Meller Schlomo, un alt cetăţean israelian care a fost înţelat de controversatul om de afaceri, cel care, alături de Maor Zinger, a tras tunuri imobiliare de ordinul milioanelor de euro.

Schlomo a cerut magistraţilor anularea unui act de vânzare-cumpărare din 28 iulie 2005, asupra a jumătate din terenul de pe str. Traian Grozăvescu, unde se construieşte un sediu de birouri. Schlomo, care nu cunoaşte limba română, spune că a fost înşelat e Cohen şi asistenta acestuia, Simona Vintilă, în faţa notarului, unde a semnat o procură prin care îşi dădea acordul asupra tranzacţiei, deşi lui i s-a spus că este de fapt, vorba, de o procură prin care Cohen era numit administratorul proprietăţilor.  

Afacere la un preţ derizoriu

Preţul stipulat în contractual de vânzare-cumpărare este unul absolut derizoriu - 15.000 USD pentru o suprafaţă de 272 mp în centrul Braşovului, preţ care nici nu a fost prevăzut în aşa-zisa procură specială. Mai mult, unilateral, Cohen a decis ca  achitarea sumei să se facă în 30 de rate, ultima fiind în 15 ianuarie 2008. Abraham Cohen nu a achitat nimic din suma pe care o datorează", ne-a declarat Marius Hermeneanu, avocatul lui Meller Schlomo.

Ca şi în alte situaţii, Cohen a „preferat" să administreze proprietăţile şi a încheiat un contract de închiriere între proprietar şi firma lui, semnând atât ca reprezentant al lui Schlomo, cât şi ca patron al „Alpha House Imobil Invest". În plus, conform contractului de închiriere, Schlomo nu putea vinde terenul decât cu drept de preempţiune în favoarea „Alpha House Imobil Invest", în caz contrar fiind stipulată plata de daune în cuantum de un milion de  euro. Ulterior, terenul a fost vândut fără a-i plăti nimic lui Schlomo...

Tribunalul Braşov i-a făcut însă dreptate lui Meller Schlomo. Potrivit sentinţei, instanţa „admite în parte cererea cererea, dispune rezoluţiunea contractului de vânzare-cumpărare, dispune anularea contractelor de închiriere, dispune repunerea în situaţia anterioară încheierii celor două contracte de închiriere. Totodată respinge cererea având ca obiect accesiunea imobiliară".

 

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV / Eliana Mall, vândută în contul unor datorii mai vechi!

EXCLUSIV / Eliana Mall, ţeapă pentru investitorii israelieni

EXCLUSIV / Continuă scandalul dintre israelieni

EXCLUSIV / Mafia imobiliară, în instanţă

Dosarul Eliana Mall, în pronunţare la Tribunal

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite