Taximetriştii independenţi se alătură grevei generale din 1 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Sindicatul Naţional al Taximetriştilor Independenţi a anunţat că va solidariza cu cei care au decis deja să intre în grevă generală, marţi, pe 1 iunie, ca urmare a deciziei Guvernului de a adopta măsurile de austeritate. Pe drurata protestului, taximetriştii independenţi vor avea banderole albe pe maşini.

"Sindicatul Naţional al Taximetriştilor Independenţi (SNTI) a decis să se solidarizeze cu cetăţenii României şi sunt alături de toate federaţiile membre ale Confederaţiei Naţionale Sindicale «CNS Cartel Alfa» care au hotărât să declanşeze grevă generală pe o perioadă nedeterminată, protestând astfel faţă de măsurile abuzive adoptate de Guvernul României împotriva populaţiei asupra căreia aruncă în exclusivitate povara crizei", se arată într-un comunicat de vineri al confederaţiei "Cartel Alfa", la care taximetriştii independenţi sunt afiliaţi.

Mai citiţi şi:

S-a decis: metroul, autobuzele şi tramvaiele nu circulă la 1 iunie

Grevă şi la Ambulanţă: de luni va începe protestul la nivel naţional

Pe 31 mai, poliţiştii din ţară vor protesta la birou

Decizie finală: Metrorex, RATB şi transporturile feroviare vor face grevă de solidaritate

Astfel, pe toată durata grevei generale, taximetriştii independenţi vor lucra, însă vor avea pe maşini banderole albe.

"Sindicatul Naţional al Taximetriştilor Independenţi, în semn de solidaritate cu toţi lucrătorii aflaţi în grevă generală, a decis să instaleze, pe întreaga perioadă a desfăşurării acţiunii de protest a colegilor membri ai «CNS Cartel Alfa», o banderolă albă afişată vizibil, transversal, pe cupola taxiului", informează confederaţia, citată de Mediafax.

Confederaţiile sindicale au decis declanşarea grevei generale pe termen nelimitat începând cu 31 mai, mitinguri de protest la nivelul judeţelor, între 1 şi 4 iunie şi organizarea unui lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, cu manifestări la porţile de intrare, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură.

Peste 400.000 de angajaţi din învăţământ şi administraţie publică vor intra de luni în grevă generală pe termen nedeterminat, iar acestora li se vor alătura într-o grevă de solidaritate şi alţi angajaţi din sănătate, transporturi, penitenciare şi sectorul privat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite