Decizie finală: Metrorex, RATB şi transporturile feroviare vor face grevă de solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele de la metrou vor participa, alături de cele din RATB şi transporturi feroviare, la greva de solidaritate pe care acestea o vor face marţi, 1 iunie, după cum a anunţat, vineri, Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrorex

Angajaţii din Metrorex, RATB şi din transporturile financiare vor fi în grevă de solidaritate cu angajaţii din domeniul bugetar pe 1 iunie. Ion Rădoi, preşedintele Convenţiei Naţionale a Transportatorilor din România, a declarat că marţi, între orele 4.00 şi 16.00, în Capitală, nu va circula niciun mijloc de transport în comun.

Mai citiţi şi:

S-a decis: metroul, autobuzele şi tramvaiele nu circulă la 1 iunie

Grevă şi la Ambulanţă: de luni va începe protestul la nivel naţional

Pe 31 mai, poliţiştii din ţară vor protesta la birou

Ion Rădoi a ţinut să precizeze că salariaţii din cadrul sindicatelor Convenţiei Naţionale a Transportatorilor din România vor intra în grevă generală, dacă va fi nevoie. Cauza este scăderea salariilor angajaţilor şi menţinerea hotărârii de reducere cu 25 la sută a salariilor la toate instituţiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

"Faptul că salariile au scăzut ne-a determinat să luăm această decizie. Dacă va fi nevoie vom face toate demersurile legale pentru a ajunge şi mai sus de atât, anume la greva generală", a spus Rădoi.

În Capitală, transportul în comun va fi paralizat până la ora 16.00. "Tramvaiele, troleibuzele şi metrourile nu vor circula pe 1 iunie. Urmează să decidem ce se întâmplă cu autobuzele, dacă şi cum vom circula. Pe 1 iunie, între orele 4.00 şi 16.00, 90% din mijloacele RATB nu vor circula", a declarat pentru Realitatea, Vasile Petrariu, reprezentantul sindical al RATB.

Angajaţii Tarom au renunţat la greva de solidaritate de luni, deoarece nu s-au strâns semnăturile necesare pentru acest protest, urmând să facă în 31 mai o grevă japoneză şi să decidă ulterior data grevei generale, dacă le vor scădea salariile cu 25 la sută.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite