S-a dat în judecată ca să ia sporuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Rucsanda Drăghici, primarul din Săuleşti, i-a păcălit pe magistraţi, intentând un proces în care el este şi pârât, şi reclamant. Edilul şi-a solicitat sporuri de 75% din salariu. Acelaşi lucru l‑au făcut şi cinci subordonaţi de-ai săi, pe motiv că „şi-au făcut treaba“ şi au accesat fonduri europene.

Primarul Drăghici s-a folosit de cele două prenume, Constantin şi Rucsanda, ca să câştige procesul prin care solicita un spor de 75% din salariu, timp de doi ani, pentru că Primăria pe care o conduce a accesat fonduri europene.

Edilul din Săuleşti s-a dat în judecată pe el însuşi, cerând majorări salariale pentru câteva drumuri asfaltate şi pentru o canalizare, investiţii realizate cu bani de la Uniunea Europeană. Primarul nu vede nimic imoral în proces, pentru că, spune el, munca lui şi a subordonaţilor săi trebuia să fie răsplătită. Suma pe care edilul a primit-o în total ca spor salarial este de aproximativ 3.000 de lei.

Citiţi şi:

Lista cu sporurile primite de bugetari - de xerox, de cantină sau pentru zâmbet

Băsescu: La sfârşitul lui 2010 am putea fi nevoiţi să facem un nou împrumut din cauza sporurilor inventate

Boc: "Dacă nu eliminăm sporul de zâmbet şi de ochi frumoşi nu vom avea bani pentru ce ne trebuie"

Primari amendaţi pentru că au scos morţii la vot

„Eu am primit 1.200 de lei pe lună pentru că am salariu de peste 1.700 de lei, dar juristul, care are doar 1.100 de lei, a primit 500 de lei. La fel toţi funcţionarii care au făcut parte din echipa care a lucrat la proiect", a precizat primarul Constantin Rucsanda Drăghici. Acesta consideră că a primit sporul în mod just şi legal şi că a muncit foarte mult împreună cu echipa sa.

„Este un spor în conformitate cu prevederile legale. Consider că s-a făcut o economie foarte mare la buget, pentru că, dacă încheiam un contract cu o firmă de consultanţă, costurile minime ar fi fost de 10.000 de euro", a adăugat edilul.

Mândru de proiectul său

Primarul spune că a muncit, împreună cu echipa sa, o jumătate de an la proiectul care a presupus multe eforturi: drumuri făcute la Bucureşti, Craiova şi Târgu-Jiu cu maşina personală, studii de fezabilitate, expertize tehnice, ridicări topo, studii geotehnice, avize de la toate instituţiile etc.

„Am făcut mult pentru acest proiect, dar aşa este în România. Cel care munceşte este criticat", spune cu amărăciune primarul. Referitor la faptul că numele său apare în acelaşi proces atât în calitate de reclamant cât şi de pârât, Drăghici spune că „aşa este procedura legală. Nu se putea da acest spor de către Consiliul Local, ci printr-o hotărâre judecătorească".

Cerere în numele subordonaţilor

În proces au fost nominalizaţi alţi cinci angajaţi ai primăriei Săuleşti, însă la apelul nominal din timpul procesului, făcut în şedinţa publică, nu s-a prezentat nimeni. Primarul Drăghici s-a considerat îndreptăţit să reprezinte echipa care a obţinut finanţarea de la UE şi să întocmească şi pentru ceilalţi plângere pentru a obţine sporuri salariale.

Judecătorul Camelia Bădescu, de la Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul Tribunalului Gorj, a dispus acordarea sporurilor solicitate, însă doar pentru două luni şi 14 zile, nu pentru doi ani, aşa cum a solicitat edilul.

„Sentinţa este irevocabilă, iar în calitatea lor de membri ai comisiei numite de către autoritatea locală au solicitat acele sporuri pentru efortul lor suplimentar în a accesa fondurile europene pentru investiţii publice. Eu credeam că autorităţile trebuie să fie morale şi nu am ştiut că este vorba despre aceeaşi persoană", a declarat Camelia Bădescu, judecătoarea care a dat sentinţa finală în procesul intentat de primarul din Săuleşti.

A dat chef la primărie

Constantin Rucsanda Drăghici şi-a sărbătorit, luna trecută, ziua de naştere cu lăutari şi invitaţi chiar în sediul Primăriei Săuleşti. Evenimentul a avut loc în februarie 2010, când edilul a organizat o petrecere care s-a încheiat după miezul nopţii.

Proiect de 2,5 milioane de euro pentru canalizarea comunei

Proiectul întocmit de edilul Drăghici împreună cu ceilalţi cinci funcţionari din primăria Săuleşti are o valoare de 2,5 milioane de euro şi constă în realizarea unui sistem de canalizare în trei sate şi asfaltarea a două drumuri săteşti în lungime de doi kilometri.

Lucrările vor începe la 15 martie. Constantin Rucsanda Drăghici este primar al comunei Săuleşti de cinci ani, la ultimele alegeri fiind votat de 83% dintre localnici.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite