Primari amendaţi pentru că au scos morţii la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Listele electorale, actualizate doar întâmplător! Foto: Adevărul
Listele electorale, actualizate doar întâmplător! Foto: Adevărul

Doi primari din Vrancea şi unul din Galaţi au "uitat" să actualizeze listele electorale

După o serie lungă de controale, care a durat toată luna februarie şi a curpins peste 100 de comune din ţară, Autoritatea Electorală Permanentă a constatat o sumedenie de deficienţe.

Cele mai multe nereguli constatate vizează neactualizarea listelor electorale permanente, autorizarea persoanelor care operează în aceste liste sau necomunicarea către judecătorii a modificărilor efectuate.

Printre comunele verificate se numără şi Slobozia Conachi din judeţul Galaţi, dar şi Slobozia Ciorăşti şi Sihlea din Vrancea.

"La Primăria comunei Slobozia Conachi s-a constatat că, în listele electorale permanente figurează două persoane decedate după data tipăririi listelor electorale permanente. Persoanele desemnate de primar prin dispozitie au fost sancţionate cu avertisment scris", spune Iulia Vulpe, de la filiala Galaţi a Autorităţii Electorale Permanente.

Nici la Sihlea - judeţul Vrancea lucrurile nu erau în regulă. Aici s-a constatat că nu au fost comunicate către judecătorie modificările operate în listele electorale permanente.

Şi la Primăria comunei Slobozia Ciorăşti primarul localităţii a fost sancţionat cu avertisment scris pentru neefectuarea la termen a comunicărilor prevăzute de lege şi neoperarea acestora în listele electorale.

"Cei mai mulţi primari au comis aceste nereguli pentru că nu cunosc legea", a mai spus Iulia Vulpe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite