Liceeni gorjeni, aşi europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

25 de elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu au reprezentat România la concursul internaţional „Euroscola“.Cei mai buni elevi din Târgu-Jiu au reuşit să obţină locul întâi la un concurs al Parlamentului European din Strasbourg. Ei au surclasat cele 24 de echipe participante.

Cei 25 de elevi s-au calificat la etapa internaţională a concursului „Euroscola", la care au participat aproape 600 de elevi din 24 de ţări, membre ale Uniunii Europene (UE). La finalul competiţiei care a presupus mai multe activităţi şi concursuri, individuale şi pe echipe, derulate în prezenţa observatorilor din conducerea administrativă a Parlamentului European, gorjenii au ieşit pe primul loc.

Târgu-Jiu: Elevii de la Tudor, cei mai buni din Europa

Portret/Cosmin Pintilie, primarul tinerilor în Consiliul Local

„Sunt foarte încântată şi copleşită că am reuşit această performanţă. A fost destul de obositor, am muncit foarte mult, dar iată că a meritat, pentru că am luat locul întâi", a povestit Elena Velţan, profesor coordonator.

Elevii din Târgu-Jiu au prezentat toate temele în cinci limbi străine: engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană. Au fost apreciate competenţele lor lingvistice multiple, nivelul ridicat de cunoştinţe pe teme europene, capacitatea de a argumenta, spiritul de echipă şi abilităţile de lider.

Muncă în echipă

Iulia Taşcău este elevă în clasa a XI-a, iar la concursul Euroscola a făcut o prezentare a şcolii unde învaţă, în limbile italiană şi germană. „A fost o muncă în echipă. Am avut emoţii, mai ales că 600 de persoane ne priveau şi a fost dificil să ţii un discurs corect în două limbi străine", a spus Iulia. Tinerii gorjeni se bucură cel mai tare pentru că au reuşit să construiască o imagine pozitivă a României în lume.

„A fost o modalitate de afirmare a ţării noastre. Mă bucur că am luat locul întâi şi că am demonstrat că suntem cei mai buni", a spus Ştefăniţă Taloi, unul dintre concurenţi.

Elevii din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a au avut de dezbătut şase teme: dinamizarea Europei, protecţia mediului şi energia, anul european de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale, ocuparea forţelor de muncă şi şomajul, democraţie şi cetăţenie şi viitorul Europei. Liceenilor li s-a înmânat cupa competiţiei şi drapelul Uniunii Europene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite