Director de la Pensii, mituit cu 1.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, Gheorghe Stamate, a fost reţinut, vineri, în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA.

NU RATA:

Şpagă la Garda Financiară Braşov

Au dispărut banii DNA-ului din flagrantul comisarilor de la Garda Financiară Braşov

El a primit 1.000 de euro de la un denunţător căruia îi promisese rezolvarea unui dosar de acordare a unei indemnizaţii de revoluţionar.

Potrivit anchetatorilor, atât Gheorghe Stamate, cât şi soţia sa, s-au întâlnit cu denunţătorul la 18 şi 21 aprilie şi apoi la 4 mai. În urma negocierilor, adjunctul Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa i-a promis bărbatului că-l va ajuta să obţină 97.268 de lei ca şi indemnizaţie reparatorie, după cum prevede Legea nr. 341/2004 referitoare la eroii martiri şi luptătorii din decembrie 1989.

În schimbul serviciului său, Stamate a cerut un comision de 1.000 de euro. Întâlnirea finală a fost fixată la 28 mai. Între timp însă, denunţătorul i-a anunţat pe procurorii DNA de înţelegerea făcută. Stamate a fost astfel săltat în timp ce băga în buzunar banii marcaţi.

Vestea arestării directorului adjunct i-a şocat pe colegii acestuia. „Am aflat vestea de la televizor. Nu ştiam nimic. Este o palmă pe obrazul instituţiei noastre. Nu ştiu ce a fost în capul lui când a cerut şi a luat banii", a declarat, pentru „Adevărul", Lucian Pistriţu, şeful Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa.

Gheorghe Stamate a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, după care magistraţii i-au emis un mandat de arestare preventivă de 29 de zile. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite