Şpagă la Garda Financiară Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Doi comisari ai Gărzii Financiare Braşov, Gigel Ursu, 47 ani, şi Cosmin Barbuşoiu, 39 ani, au fost reţinuţi la finele săptămânii de procurorii DNA Braşov pentru de luare de mită.

Comisarii sunt acuzaţi că au cerut unui patron o şpagă de 8.000 de lei. Acesta i-a denunţat la DNA, iar procurorii au organizat, vineri dimineaţă, flagrantul. Potrivit Radio Braşov, după audieri, procurorii DNA au emis pe numele comisarilor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Ulterior, cei doi comisari au fost prezentaţi, ier, completului de judecată de la Tribunalul Braşov, cu propunerea de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile. Magistraţii au decis arestarea preventivă doar a lui Cosmin Barbuşoiu, pentru 15 zile, precum şi cercetarea lui Gigel Ursu în stare de libertate. Nemulţumit de rezoluţia instanţei, Parchetul a făcut recurs, dosarul urmând să fie judecat la începutul săptămânii.

Au pierdut calea cea dreaptă

Cei doi comisari s-au remarcat, în trecut, prin modul cum îşi făceau datoria. În vara lui 2007, un control al Gărzii Financiare la firma Petrut & Simona SRL a descoperit mii de pachete de ţigări şi câteva sute de pachete de cafea Amaroy fără documentele de import şi fără timbrele aferente, de provenienţă ucraineană, respectiv germană.

Pentru ca patronul, Petrut Dragoi, nu s-a prezentat la sediul depozitului, dar nici la sediul instituţiei de control, şi pentru că nu există la acea ora mandat de percheziţie eliberat de procuror, comisarii Gigel Ursu, Cosmin Barbusoiu şi Dragos Bârsa au filat depozitul firmei suspecte, aflat în complexul Roling, zi şi noapte în 28-29 iunie 2007.

Ca în filmele americane, comisarii au investigat la acea vreme fiecare loc al complexului unde ar putea să dispară noaptea marfa de contrabandă, şi s-au asigurat că supraveghează fiecare intrare şi ieşire din depozit, timp de 48 de ore neîntrerupt.

Ulterior, abia după opt zile, după ce s-a obţinut mandatul de percheziţie al Parchetului local, cei trei comisari au intrat în depozit însoţiţi de patron, şi au gasit ţigările şi cafeaua fără documente, după care au sigilat depozitul lăsându-l în grija firmei de paza din incinta complexului.

La acea vreme, au aplicat legea. Acum procurorii o vor aplica în cazul lor....

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite