Boldea s-a predat la Nairobi, în Kenya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Mihai Boldea
Deputatul Mihai Boldea

Mihail Boldea s-ar fi predat autorităţilor de la Consulatul României din Nairobi, Kenya, afirmă surse judiciare citate de TVR.

UPDATE 22.00 Deputatul Mihail Boldea, care se află în acest moment, în custodia autorităților locale din Nairobi, Kenya, a declarat că vrea să se înscrie în Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu.

„Sambata viitoare urma sa anunt ca intru in Partidul Poporului, dar ma inscriu oricum", a declarat Boldea, citat de ziare.com.

Deputatul a precizat că, în ciuda acuzațiilor de fals și înșelăciune va candida la un al doilea mandat de deputat, pentru că „își iubește țara".

„Veti avea primul parlamentar urmarit international si primul parlamentar care castiga din puscarie", a conchis deputatul.

Dan Diaconescu despre deputatul interlop

Dan Diaconescu, președintele Partidului Poporului, a declarat, cu câteva zile în urmă, că Boldea era pe o listă de 30 de parlamentari care urmau să intre în formațiunea condusă de realizatorul TV, însă nu a fost acceptat.

„Mihail Boldea era pe lista noastră de aproximativ 30 de parlamentari care doreau să intre în PP DD, un grup parlamentar pe care doream să-l constituim în dorinţa de a balansa actuala putere.

Noi intenţionam ca cei 30 să vină în special de la PDL şi UNPR, astfel încât să-i putem invita ca la şah pe cei din USL să ni se alăture într-o zi pentru a-l înlătura la Traian Băsescu.

El (Mihail Boldea n.red.) era pe această listă în sensul că şi-a exprimat intenţia de a veni în Partidul Poporului.

Domnia sa tot dorea să intre, dar nu ştiu dacă arestarea sa bruscă are vreo legătură cu asta. Ştiu că şi-ar fi dorit să intre în PP DD, dar în cele din urmă nu a mai fost primit sau urma să nu mai fie primit pentru că avea problemele astea destul de mari în dosar", a declarat Dan Diaconescu.

UPDATE 18.50 Boldea a declarat, la Realitatea TV, că mandatul de arestare a fost comunicat de vineri către Kenya.

„Cum am biletul de avion o să vin înapoi, pentru că îmi iubesc țara și trebuie să mă apăr. Acum se ocupă cine trebuie să se ocupe și găsească o soluție pentru ca eu să mă întorc în țară. Vreau ca dacă se întâmplă ceva, să fiu într-un stat european. Voi fi însoțit de cineva de la consulatul român din Nairobi, ca să nu existe probleme. "

„Trebuia să revin mâine, cu biletul dus-întors pe care mi l-am procurat. "

Roberta Anastase este de vină pentru situația mea

„Roberta Anastase este de vină. Ea este președinta Camerei, ea avea obligația de a respecta Constituția, deci trebuia să îmi dea o înștiințare. Nu mi-a dat înștiințarea, așa că am devenit urmărit prin Interpol.

M-am prezentat de aseară, am fost preluat de consul. M-am dus la locația indicată desemnată de consulat, Trebuie să rămân aici până se fac toate formalitățile. Nu voi părăsi locația, ar fi un lucru nesăbuit."

„Nu vreau să ies pe stradă ca să nu mă aresteze în Kenya, pentru că am destule probleme în România."

„Eu vreau să ajung în casă în condiții de siguranță, nu să stau câteva săptămâni prin vreo țară ciudată."

Pușcăriași din tot Galațiul, uniți-vă!

„Un singur lucru le spun tuturor celor care au fost cercetați de DIICOT Galați: Să vină toți să se plângă. Să vină toți pușcăriașii care au fost obligați de procurori să recunoască fapte pe care nu le-au făcut și să spună."

Mihail Boldea a explicat că își dorește să se aplice legea. El a mai spus că e nevoie de discuții între autorități, pentru ca atunci când ajunge pe aeroport să nu fie tratat ca un infractor fugar. „Nu vreau să fiu most wanted by police".

UPDATE 17.40 Purtătorul de cuvânt al M.A.E, Doris Mircea, nu confirmă predarea lui Boldea la consulatul din Nairobi și a refuzat să comenteze situația.

UPDATE 17. 20 Valentin Boldea, fratele deputatului, a confirmat şi el informaţia, precizând că ceea ce ştie despre situaţie a aflat de la avocatul ales al lui Mihai Boldea. "Ştiu că este într-o stare bună de sănătate", a declarat Valentin Boldea. Vezi aici detalii!

UPDATE 17:18 Avocatul lui Boldea a confirmat că acesta s-a predat la Consulat duminică seara.

Aducerea în ţară a lui Boldea nu este însă simplă,  deoarece escorta trebuie să aibă nişte acorduri. Nu există cursă directă de la Nairobi până în România. Trebuie ca autoritățile din Nairobi să facă demersurile pentru transferarea lui Boldea  în regim special de reținere.

Duminică, avocatul lui Mihail Boldea a declarat că deputatul se va întoarce în ţară, la începutul săptămânii - luni, marţi sau miercuri, în funcţie de cum va găsi bilet.

„Mă duc la Nairobi ca să mă predau de unul singur", declara, duminică, Mihail Boldea într-o intervenţie telefonică la tv. „Voi merge la consulat pentru a mi se face formele consulare, pentru a fi însoțit la avion și a mă întoarce în țară. Nu trebuie să vină ei după mine, vin eu acolo", a declarat Mihail Boldea.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seara că deputatul Mihail Boldea este "perfect localizat" şi ar putea fi reţinut în orice moment.

N-am să vă spun, cum a spus ministrul de Externe că nu este o problemă importantă. Este o problemă extrem de importantă cazul Bloldea, pentru că este vorba de un cetăţean român. Vă pot spune că este localizat perfect, că în orice moment se poate produce reţinearea lui. Dar noi nu avem interes în privinţa reţinerii lui Boldea! Obiectivul nostru este ca domnul Boldea, care a plecat legal din ţară, să vină prin intermediul autorităţilor române în România", a declarat el.

Pe numele lui Mihail Boldea există un mandat de arestare emis în lipsă. Procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă a lui Mihail Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Deputatul Mihail Boldea a părăsit teritoriul României pe 17 martie. El a fugit din ţară cu doar trei zile înainte ca deputaţii să avizeze cererea DIICOT de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării lui.

În mai multe intervenţii telefonice în mass media, deputatul a adus acuzații grave procedurilor utilizate de procurori în dosarul său. El susține că a fost bătut în sediul DIICOT Galați.

Luni, el a fost suspendat din baroul avocaților.

CITEŞTE ŞI

Trădare în Justiţie? Mihai Boldea ştia încă din 14 martie că va fi pus sub acuzare de către DIICOT

Baroul a decis: deputatul Mihai Boldea a fost suspendat din avocatură pe termen nelimitat

Deputatul Boldea a fugit în Africa! El a făcut acelaşi traseu vara trecută, când s-a dus în Seychelles GALERIE FOTO

Deputatul Boldea, căutat pentru înşelăciune imobiliară, a fugit din ţară sâmbătă

Procurorii DIICOT îl acuză pe deputatul Boldea de comiterea a 10 fapte penale deosebit de grave

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite