Permiteţi să raportez: urăsc şpaga!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

I se spune „Incoruptibilul de la Ciulniţa". Îl cheamă de fapt George Barangă (40 de ani), este şef de post într-o comună din Bărăgan, iar porecla şi-a căpătat-o după ce a dat pe mâna procurorilor Anticorupţie cinci persoane care au încercat să-l mituiască.

În urmă cu câteva zile, un bărbat din Ardeal a fost prins în comuna Ciulniţa, judeţul Ialomiţa, cu un transport de cherestea fără acte de provenienţă. Pentru a trece cu vederea infracţiunea, afaceristul a încercat să-l mituiască pe poliţistul care-l oprise în trafic.

Citiţi şi:
Braşov: Comisarul Gărzii Financiare arestat pregătea greva generală!
De ce fug medicii de România: "Îmi e ruşine că trebuie să închid ochii, când bolnavul îmi bagă şpaga în buzunar "

Constanţa: Arestat după ce a oferit mită unui poliţist tulcean

Însă agentul-şef George Barangă nu numai că n-a acceptat de la el şpaga de 300 de lei, ci l-a dat şi pe mâna Direcţiei Generale Anticorupţie. George Barangă a ştiut de mic că vrea să se facă poliţist. „Tatăl meu era abonat la revista «Pentru Patrie» şi de atunci am prins drag de această meserie", spune el.

Ţigareta şi mielul corupt

A absolvit în 1991 Şcoala de agenţi de la Câmpina şi a fost repartizat în mediul rural. Localnicii din Ciulniţa sunt mândri de şeful de post din comună. „E un om de treabă şi săritor. Ne ajută de fiecare dată când avem nevoie de câte ceva", susţine Dumitru Bunică (45 de ani). Agentul-şef Barangă zâmbeşte reţinut. „Nu concep sub nicio formă să-mi înşel meseria care mi-a adus atât de multe satisfacţii.

Până la pensionare o să-mi păstrez nepătată uniforma de Poliţie".În cariera sa, poliţistul incoruptibil a sesizat de cinci ori Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Direcţia Generală Anticorupţie pentru că mai mulţi indivizi au încercat insistent să-i ofere bani pentru a scăpa basma curată.

„Şoferii încep cu o tatonare uşoară şi spre final scot banii şi-mi zic să rup procesul-verbal", susţine Barangă. Toţi cei pe care i-a dat pe mâna legii erau contrabandişti sau speculanţi. Unii transportau cherestea, alţii - miei sau ţigări. Cea mai mare mită ce i s-a oferit a fost de 500 de lei. „Cinstea mea n-are preţ", a explicat şeful de post.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite