Funcţionari cu handicapuri inventate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un control fulger la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu i-a lăsat cu gura căscată pe reprezentanţii Ministerului Muncii. Ei au descoperit că toţi cei 23 de angajaţi ai Serviciului de Evaluare Complexă pentru Persoanele Adulte cu Handicap figurează cu diferite grade de handicap.

Astfel, chiar cei care trebuiau să verifice dosarele persoanelor cu handicap şi‑au eliberat certificate potrivit cărora suferă de diferite dizabilităţi, deşi în realitate sunt perfect sănătoşi. „Tot personalul din cadrul Serviciului de Evaluare Complexă pentru Persoanele Adulte cu Handicap, inclusiv şeful serviciului, beneficiază de certificat de încadrare în grad de handicap accentuat, valabilitate permanent", spune Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Beneficii fără drept

Angajaţii cu handicap de bunăvoie au beneficiat de indemnizaţie care poate ajunge până la 293 de lei, de scutiri de la plata impozitelor, dar şi de bilete gratuite la transportul în comun. În plus, din majoritatea dosarelor verificate de angajaţii acestui serviciu lipseau anchetele sociale, rapoartele de evaluare complexă şi scrisorile medicale de la medicul de familie.

Citiţi şi:

Angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială din Sibiu, sănătoşi tun, dar cu certificat de handicap

Veteranii de război şi persoanele cu handicap vor primi mai puţini bani

„Nu am văzut rezultatul controlului, dar dacă se confirmă că persoane sănătoase şi-au luat certificate de handicap, nu mi se pare normal", ne-a declarat Ioan Bordieanu (foto), directorul DGASPC Sibiu. Reprezentanţii Ministerului Muncii au dispus reevaluarea tuturor dosarelor pentru persoane cu dizabilităţi.

Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulţi, aprobată încă din 2008, de către Consiliul Judeţean Sibiu, o are ca preşedintă pe Ioana Filip, medic specialist în expertiza capacităţii de muncă, iar secretar este referentul din cadrul DGASPC Sibiu,
Mihaela Achim.

Comisia mai are în componenţă un asistent social, Georgeta Corman, un psiholog, Mirela Brote, un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, medicul Anca Iordache, şi câte un reprezentant al unor ONG‑uri autorizate.

Fostul şef al OPC Dâmboviţa, prins la „tăiat" amenzi

Cosmin Lazăr, fostul director al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Dâmboviţa, este cercetat de poliţişti sub acuzaţia că dădea amenzi firmelor din judeţ, deşi nu mai lucra la această instituţie. Împreună cu o altă angajată a OPC, care se afla în concediu de creştere a copilului, Lazăr i-a cerut 500 de lei patroanei unui magazin pentru a nu o sancţiona cu privire la mai multe pretinse nereguli descoperite în activitatea firmei. Femeia a sunat imediat la poliţie şi a spus tot ce s-a întâmplat. Oamenii legii le-au întocmit celor doi dosare penale pentru uzurpare de calităţi oficiale. Ei riscă între trei luni şi şase ani de închisoare. (George Enache)

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite