Angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială din Sibiu, sănătoşi tun, dar cu certificat de handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii DGASPC Sibiu aşteaptă rezultatul verificărilor dosarelor angajaţilor cu handicap
Reprezentanţii DGASPC Sibiu aşteaptă rezultatul verificărilor dosarelor angajaţilor cu handicap

Mai mulţi membri ai comisiei care evaluează dosarele pentru acordarea certificatelor de handicap sunt anchetaţi de reprezentanţi ai Ministerului Muncii, după ce s-a descoperit că aceştia au beneficiat, chiar dacă sunt perfect sănătoşi, de facilităţile de care ar trebui să beneficieze persoanele cu grad de handicap.

Astăzi s-a încheiat un control fulger al reprezentanţilor Ministerului Muncii la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu (DGASPC Sibiu). Aceştia au luat la purecat toate dosarele persoanelor cu handicap de la nivelul judeţului Sibiu. Controlul a vizat verificarea veridicităţii documentelor.

Surse neoficiale susţin că, majoritatea membrilor din comisia care verifica dosarele persoanelor cu handicap, şi-au întocmit, ilegal, dosarul, şi şi-au eliberat certificate de handicap, pentru a putea beneficia de facilităţile pe care le primesc persoanele cu dizabilităţi. Culmea e că din cei 15 angajaţi ai DGASPC Sibiu care se ocupă de aceste dosare, doar di au într-adevăr grad de handicap. Restul sunt perfect sănătoşi, dar au "poftit" la banii pe care statul îi oferă pentru alinarea suferinţei celor care au avut ghinionul de a se naşte sau de a dobândi ulterior un grad de handicap.

În legătură cu aceste nereguli, DGASPC Sibiu nu a reacţionat, încă. "Încă aşteptăm raportul final al controlului comisiei de la minister. Va ajunge la noi, cel mai probabil mâine(n.r. joi) şi atunci vom putea decide şi ce măsuri se impun în acest sens", spune Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu.

Cert este că încă din 22 septembrie a intrat în vigoare o ordonanţă de urgenţă care interzice angajaţilor cu grad de handicap să facă parte din comisia de verificare a dosarelor care acordă aceste certificate de handicap.

Comform datelor oficiale, 23 de angajaţi ai DGASPC Sibiu au grad de handicap.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite