Veteranii de război şi persoanele cu handicap vor primi mai puţini bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României mai pregăteşte o surpriză românilor: va tăia banii de mâncare şi medicamente pentru persoanele cu handicap, abonamentele gratuite la radio şi tv vor fi eliminate pentru veteranii de război, iar persoanele persecutate politic vor primi indemnizaţii reduse cu 25%.

Guvernul lucrează de zor la un proiect de ordonaţă de urgenţă care prevede tăierea mai multor drepturi ale persoanelor cu handicap sau veteranilor de război, a anunţat Antena 3.

Astfel, persoanele cu handicap care nu au alte venituri vor primi o indemnizaţie lunară de 340 (pentru handicap grav), 250 de lei (pentru handicap accentuat) şi 35 de lei (pentru handicap mediu). Pentru cei care au şi alte venituri, sumele primite vor fi şi mai mici: 250 de lei pentru handicap accentuat şi 35 de lei pentru handicap mediu. În plus, şi cei care îngijesc persoanele cu handicap vor primi mai puţini bani.

Nici veteranii de război nu au fost uitaţi de guvern, ei fiind obligaţi să plătească abonamentele telefonice şi radio-tv. În plus, nu se mai acordă nici biletele de odihnă şi nici ajutoarele la ieşirea la pensie sau trecerea în rezervă a cadrelor militare.

Toate aceste decizii urmează să fie aplicate de la 1 ianuarie 2011.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite