Şeitan: E posibilă o nouă tăiere a salariilor cu 30-50%, în 2011, dacă măsurile eşuează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a afirmat astăzi că, în cazul în care măsurile de austeritate anunţate nu au efectul scontat, anul viitor este posibilă o nouă tăiere a salariilor cu 30-50% sau chiar mai mult.

"Nu ai nicio bucurie să tai din pensii şi din salarii, dar dacă cumva ai certitudinea, ai speranţa că la momentul terminării acestei perioade de şase luni poţi să revii la normal, o faci. Dacă nu, s-ar putea să ajungi în situaţia în care la anul să reduci încă 30% sau 50%, ceea ce este foarte posibil. Am mai spus eu odată că dacă sistemul de pensii nu se reformează acum poate să ducă întreaga structură bugetară la un colaps", i-a răspuns ministrul Muncii economistului Liviu Voinea, care i-a spus că Guvernul taie prea mult din pensii şi din salarii.

Discuţia dintre cei doi a avut loc la o dezbatere organizată de Blocul Naţional Sindical cu tema "Tratamentul fiscal al veniturilor din muncă".

Şeitan a precizat că nu a făcut o analiză pe scăderea salariilor anul viitor. "Dacă nu am fi luat aceste măsuri ar fi posibil să scadă salariile şi cu 70% în 2011. Dacă nu am fi luat aceste măsuri şi dacă se aplică şi nu vor avea rezultatele scontate, singura soluţie este să cadă Guvernul", a adăugat Şeitan.

Guvernul a aprobat aseară planul de măsuri de austeritate pentru care îşi asumă răspunderea în Parlament: legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi Legea privind măsurile pentru restabilirea echilibrului bugetar.

BUGETARII ÎŞI VARSĂ NĂDUFUL PE CEI CARE LE PLĂTESC SALARIILE!

Astăzi/ Marşul sacrificiului şi al durerii la Galaţi: „Guvernanţi, voi sunteţi genocidul pensionarilor!”

În urma acestor legi, salariile bugetarilor scad în acest an cu 25%, iar pensiile cu 15%. Potrivit premierului Boc, salariul minim pe care îl va primi un bugetar nu va fi mai mic de  600 de lei, iar în materie de pensii, nimeni nu va primi mai puţin de 350 de lei.

Emil Boc a anunţat că măsura va fi una temporară, până la sfârşitul anului, urmând ca din 2011 situaţia să revină la normal.

Proiectele de legi pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea au ajuns astăzi la Parlament. Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se vor reuni în şedinţă, marţi, la ora 13.30, pentru a stabili procedura pe care o vor urma aceste legi. Vezi aici detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite