Astăzi/ Marşul sacrificiului şi al durerii la Galaţi: „Guvernanţi, voi sunteţi genocidul pensionarilor!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de pensionari gălăţeni au ieşit astăzi în stradă, la Galaţi, pentru a participa la „marşul sacrificiului şi al durerii”. Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea pensiilor cu 15% de la 1 iunie.

CITEŞTE ŞI:

Pensionarii au luat cu asalt intrarea în Prefectura Braşov

„Grevă de catifea“, la Braşov

Vârstnicii au scandat "Jos Guvernul! Jos Băsescu!" şi au ars fotografii cu preşedintele României, Traian Băsescu.

„Dacă e criză şi trebuie să facem sacrificii, cerem guvernanţilor să fie primii.  Introduceţi o taxă specială pentru toate maşinile de lux, iahturile, avioanele , vilele, renunţaţi la excursi şi ţări exotice şi la cumpărături în străinătate”, spune Constantin Ciucă, liderul Asociaţiei pensionarilor din Galaţi.

"Am lucrat 24 de ani la Avicola şi am o pensie de 600 de lei. Cum să mă descurc cu aceşti bani? Jumătate de pensie se duce pe medicamente şi mâncare. Ce să fac ? Să mă duc la cerşit?", se întreabă deznădăjduită Fanica Cristea, pensionară.

Prefectul judeţului Galaţi, Ionuţ Cosmin Păun, a discutat astăzi cu reprezentanţii pensionarilor care au avut o nouă acţiune de protest în faţa Prefecturii.

La dicuţiile purtate cu liderii protestatarilor, prefectul judeţului Galaţi, Ionuţ Cosmin Păun, a spus: „Nu suntem de o parte şi de alta a baricadei, suntem în aceeaşi barcă – România, şi trebuie să înţelegem cu toţii starea de fapt.

Decizia de reducere a pensiilor şi salariilor a fost luată şi va fi asumată în Parlament. Dar vă reamintesc faptul că este o măsură temporară, până la 31 decembrie 2010, şi vă asigur în acelaşi timp că rămânem deschişi dialogului şi căutăm soluţii şi pe plan local”.

Nota de protest a fost înregistrată şi transmisă astăzi către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Protestul a pornit din parcul Şahiştilor (Ţiglina 1)-strada Brăilei-strada Domnească-platoul din faţa Prefecturii.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite