Şeful Parchetului Sibiu şi un ofiţer SRI, arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Apostu şi ofiţerul SRI Narcis Popescu ar fi luat mită pentru măsluirea unor dosare penale. Şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, şi ofiţerul SRI Narcis Popescu au fost arestaţi preventiv, aseară, de magistraţii instanţei supreme.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Prim procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu arestaţi azi noapte la Sibiu

Procurorul sibian Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu după gratii

De ce au fost "săltaţi" prim procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI

UPDATE 22.50: Florin Apostu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit Mediafax.

Apostu, acuzat de 14 infracţiuni de corupţie - dintre care opt de luare de mită - a început să plângă, ieri, în faţa completului de judecată şi a susţinut că este vorba de o neînţelegere, fiind nevinovat. DNA a arătat că prim-procurorul ar fi primit sume de bani pentru a da soluţii favorabile celor cercetaţi. „La 11 august 2010 a fost înregistrat când a primit, în biroul său, un plic cu 400 de euro, pentru soluţionarea unui dosar cu neînceperea urmăririi penale. Pe înregistrările video se vede clar cum număra hârtiile de o sută de euro", au susţinut anchetatorii DNA.



Acuzarea a mai spus că sunt mai multe întâlniri filmate cu Apostu şi Popescu, în care cei doi pun la cale constituirea unui dosar penal pe numele unei persoane în scopul de a o determina să achite unui prieten comun o datorie recunoscută printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

La 27 septembrie 2010, Apostu ar fi acceptat să primească de la ofiţerul SRI o sumă de bani, pentru ca o persoană cercetată pentru ucidere din culpă să beneficieze de o soluţie cât mai
favorabilă.
Florin Apostu, prim procuror la Sibiu, a fost reţinut de DNA. Apropiaţii sunt şocaţi

Florin Apostu a fost arestat aseară


Carabulea, prins pe interceptări

Prim-procurorul este acuzat că l-ar fi favorizat, prin soluţiile date în dosarele penale, pe omul de afaceri Ilie Carabulea, învinuit pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Una dintre acuzaţiile de trafic de influenţă vizează o intervenţie a lui Apostu, la solicitarea lui Carabulea, la procurorul general al României, Laura Kovesi. Motivul intervenţiei era pentru ca Ministerul Public să promoveze un recurs în interesul legii.

Florin Apostu a fost arestat aseară
Florin Apostu în momentul arestării

„Carabulea dorea să fie primit în audienţă la procurorul general pentru a explica nemijlocit existenţa unei practici neunitare în instanţele din România, în privinţa litigiilor privind plata diurnei angajaţilor agenţiilor din străinătate, componente ale holdingului său, Atlassib", a explicat Apostu. SRI a înregistrat mai multe discuţii între Apostu şi părinţii procurorului general Codruţa Kovesi, dar şi încercări nereuşite ale magistratului de a o apela telefonic pe Kovesi. Până la urmă, Carabulea a depus un memoriu la Parchetul General.

Prim-procurorul sibian arestat aseară: "Groaznic!"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite