VIDEO - Prim procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu arestaţi azi noapte la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Apostu a fost arestat aseară
Florin Apostu a fost arestat aseară

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea procurorilor anticorupţie de la Alba. Florin Apostu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu şi ofiţerul SRI au fost încarceraţi pentru 29 de zile.

Citiţi şi:

De ce au fost "săltaţi" prim procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI

Florin Apostu, prim procuror la Sibiu, a fost reţinut de DNA. Apropiaţii sunt şocaţi

Decizia a icat ca un trăznet peste apărătorii celor doi inculpaţi. Contactat telefonic, avocatul ofiţerului SRI susţine că decizia Înaltei Curţi este una incorectă. Spune asta bazându-se pe lipsa probelor concludente la dosarul care îi încriminează atât pe clientul său, Tiberiu Popescu, cât şi pe procurorul Apostu.

"Nu pot să spun decât că decizia este incorectă. Soluţia instanţei este mereu imprevizibilă, în practica dreptului se spune că vine ca un trăznet. Ei bine aşa a venit şi acum. Cu siguranţă cei doi sunt încarceraţi şi transferaţi la Alba Iulia şi urmează să fie judecaţi. Nu mai există cale de atac, decizia fiind definitivă", spune Viorel Jidveianu, avocatul lui Tiberiu Popescu, ofiţerul SRI arestat.

Apostul este acuzat de opt infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals intelectual, două infracţiuni de reţinere sau distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului.

La rândul său, Tiberiu Popescu este şi el acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, complicitate la infracţiunea de reţinere sau distrugere de înscrisuri şi  complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite