UPDATE Șeful DNA cere arestarea deputatului PDL Alin Trășculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul șef al DNA a cerut marți ministrul Justiției, Mona Pivniceru, să solicite Camerei Deputaților încuviințarea arestării deputatului PDL Alin Trășculescu, acuzat de trafic de influență și fals în înscrisuri.

UPDATE 19.25 Preşedintele Camerei Deputaţilor ,Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că a primit adresa de la MJ prin care Parchetul de pe lângă ICCJ, precum şi DNA - Secţia de combatere a corupţiei, solicită Camerei încuviinţarea arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu, transmite Mediafax.

"Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a înaintat ministrului Justiției solicitarea de a sesiza Parlamentul României - Camera Deputaților pentru a cere, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituția României, art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor (republicată) și art. 193 din Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea arestării deputatului Trășculescu Alin-Silviu, inculpat în dosarul nr. 336/P/2012, în sarcina căruia au fost reținute următoarele infracțiuni: trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și instigare la infracțiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență", se arată în comunicatul emis marți de Direcția Națională Anticorupție.

Trăşculescu a fost reţinut, sâmbătă noaptea, după ce a fost prins în flagrant delict de procurorii DNA pentru luare de mită în plină campanie electorală. Trăşculescu a fost prins în timp ce negocia cu un om de afaceri o intervenţie prin care acesta din urmă ar fi urmat să aibă asigurată victoria la o licitaţie publică.

După ce a petrecut 24 de ore în arestul Poliției Capitalei, Trășculescu a fost eliberat.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, Alin Silviu Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denunţător Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calotă, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorată la 150.000 de euro, din care ar fi primit, în patru tranşe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei şi 200.000 de lei - cu ajutorul lui Calotă, suma totală de 364.000 de lei.

Președintele PDL Vasile Blaga a declarat, duminică dimineața, că nu-l mai susţine pe deputatul vrâncean şi că va fi dat afară din partid dacă i se va ridica imunitatea. ”În momentul în care i se va ridica imunitatea şi va fi arestat, în mod clar îl vom da afară pe Alin Trăşculescu din partid", a declarat Vasile Blaga. Deocamdată, nu s-a stabilit cine va conduce cu titlul de interimar filiala vrânceană a PDL.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite