Secretară la CJ Satu Mare: peste 8.000 de lei venit lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornelia Bota, secretara Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, a reuşit să-şi mărească salariul de încadrare de la 4.026 lei, la 7.645 de lei. La acest venit se adaugă alţi 403 lei, lunar, pentru condiţii de muncă vătămătoare, spor primit de angajaţii din Palatul Administrativ Satu Mare datorită antenelor amplasate pe clădire.

Bota este al doilea caz de funcţionar public din Satu Mare care a tras foloase de pe urma legii salarizării unice, după secretara oraşului Livada, care şi-a mărit leafa cu 1.700 de lei.

Mai citeşte şi:

Fost ofiţer de securitate, secretarul municipiului Braşov are 9.250,5 lei venit lunar

Secretara cu salariul de 5.000 de lei câştigă mai bine decât şeful ei, primarul

Top salarii bugetare/ Secretarul Consiliului local Galaţi ia un salariu lunar de 7.729 de lei


Creşterea salariului de încadrare al Corneliei Bota a fost posibil datorită Ordonanţei de urgenţă nr. 1/2010, o completare la Legea 330/2009. Prin această ordonanţă s-a decis acordarea sporurilor primite în 2009, dar cumulate în salariul de încadrare. Sporurile Corneliei Bota din cursul anului trecut, de vechime şi de dispozitiv, dar şi cele de stabilitate şi de evidenţă, au fost „topite", ca atare, în salariul de bază.

Astfel, Cornelia Bota are un venit lunar mai mare decât cel al preşedintelui Csehi Arpad: 8.048, faţă de 6.578 lei. Şi asta întrucât preşedintele CJ, fiind demnitar, nu are dreptul la sporuri. „Adică funcţionarii din Palatul Administrativ sunt afectaţi de antenele amplasate aici, dar eu nu?!", spune Csehi Arpad, preşedintele CJ Satu Mare.

Cornelia Bota câştigă un salariu net de 5.400 de lei, cu 800 de lei mai mult decât preşedintele CJ. Cornelia Bota nu a putut fi contactată ieri, ea fiind în concediu. Secretarul judeţului trebuie să contrasemneze toate hotărârile CJ şi documente administrative, semnătura acesteia reprezentând un aviz de legalitate. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite