VIDEO Stela Popescu: Era un om de aur / Arşinel: A fost un om care nu a adus decât zâmbetul pe buzele spectatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegii lui Jean Constantin îl plâng pe marele actor.

Ionuţ Galani, cantăreţ, prietenul lui Jean Constantin: "Argint viu a fost! Pentru el această meserie a însemnat totul. Viaţa lui a fost extraordinară. Şi-a făcut viaţa cum a vrut. Va rămâne ca un tată pentru mine".

Draga Olteanu Matei, actriţă: "Am aflat vestea de la postul de televiziune TVR 1 Neamţ. Ultimul spectacol a fost la Piatra Neamţ, acolo l-am văzut ultima dată. Eram amândoi pe afiş.

Nu mi-a spus niciodată că ar fi avut o problemă cu inima. Nu mi s-a plâns niciodată de nimic. Iubea viaţa, era un om generos, cald, sensibil..cel mai mare actor de gen de pe mapamond. Cine mai are un actor ca Jean? Viaţa lui a fost frumoasă şi curată".

Premiera unui spectacol din Timişoara umbrită de doliul pentru Jean Constantin

Ştefan Bănică Jr. : "Se pare că istoria se întâmplă la scurt timp, după Nicu Constantin, Dinică. Parcă e ceva la indigo..asta e viaţa, nu ai ce să faci.

Cred ca Jean o să rămână mereu pentru români o figură inconfundabilă, un om care a avut un har nebun. Să încercăm să nu uităm, aşa cum face de obicei, cu valorile noastre".

Mirabela Douer, cântăreaţă: "A fost unul dintre cei mai mari prieteni mei. Am o grămadadă de amintiri cu Jean..sunt prea multe de spus. Nu-mi vine a crede"

Ion Dichiseanu

"Am jucat cu el în câteva filme  Am o tristeţe mare în sufletul meu"

A murit Jean Constantin!

Cine a fost Jean Constantin


Cel care l-a găsit mort pe Jean Constantin este Ionuţ Galani

"Cu Jean a fost o relaţie mult mai frumoasă, în afară de coleg, el era un om de factură deosebită. Nu am cuvinte, am aşa o tristeţe în sufletul meu. Acum câteva zile l-a întâlnit, simţeam că nu e ceva în regulă cu limba lui, cu sufletul lui". 

"Îmi pare nespus de rău. Mi s-a frânt ceva în sufletul meu. Eu eram rudă şi prin alianţă cu el.
" a declarat Dichiseanu

Stela Popescu:

Nu m-am gândit la treaba asta.(moartea actorului - n.r.). Am avut o serie de evenimente la Constanţa la care am participat împreună. Era un om absolut special.

Era angajat la Constanţa, dar juca şi în alte filme. A avut o viaţă foarte obositoare. În ultima vreme avea probleme cu inima. Nu ştiu exact cum se numeşte, dar a avut probleme foarte grave.

El era foarte sincer pe scenă. Lumea îl adora nu numai pentru simplitatea şi modestia sa. Era un om de aur.

"Este un testament al actorului. E groaznic, ne va lipsi enorm, enorm".

Alexandru Arşinel

 "Intra ca un copil pe scenă", îşi aminteşte actorul Alexandru Arşinel. "Se vor naşte încă multe generaţii de actori şi nu vor avea măsura şi bunul simţ pe care l-a avut Jean Constantin. El face parte din generaţia de actori, din care şi  eu fac parte. Mi-e ruşine să spun că, i-am făcut pe români să râdă când lor le venea să plângă.  I-am făcut să zâmbească. De acest 'medicament' are nevoie românul", a spus Arşinel.

"N-a avut studii, studiile i-au fost cei şapte ani de acasă", a adăugat Alexandrul Arşinel, care precizat că era un prieten atât de bun care atunci când ajunge la Constanţa nu ştia cum să îşi mai răsfeţe oaspeţii. "Un mare actor, de un respect umilitor în faţa publicului".

"A fost un om care nu a adus decât zâmbetul pe buzele spectatorilor", a mai spus Alexandru Arşinel.

Mircea Diaconu

"Jean era Jean, aşa cum îl cunoaştem", a spus Mircea Diaconu, care consideră că e de neconceput să îl vezi altfel decât ca actor pe Jean Constantin. "Nici nu se poate concepe altfel să îl vezi pe Jean, altfel decât l-am avut cu toţii", a explicat Mircea Diaconu.

Sebastian Papaiani

"Nu vom avea altul ca el", a spus despre Jean Constantin, colegul şi prietenul său Sebastian Papaiani. "Ştiam că era bolnav, dar niciodată nu eşti pregătit pentru ultima suflare", a punctat Sebastian Papaiani. "Cu mare grija pentru el  era soţia sa Nina, acum nu era cu el pentru că se afla pe litoral", a declarat Papaiani.

"Ne-am împuţinat. Încă de împuţinăm. Aşa şi cu Jean, care a trăit din reflex ultimii ani. Avea reflexul vieţii. Nu l-am auzit niciodată să se vaite, să se plângă de ceva.

Nu discutam des, însă, de câte ori vorbeam, făceam glume si el mă lua în serios. Doar la sfârşit îmi zicea: "Hai mă Papaiani, crezi că m-ai aiurit?""

Duel savuros între Jean Constantin şi Rică Răducanu: “Măi elementule, nu cu aranjamente se joacă fotbalul!”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite