Preţul unei vieţi pierdute „în slujba patriei”: până la 90.000 de lei pentru militarii decedaţi la Tuzla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile celor 12 militari care au murit în catastrofa aviatică de la Tuzla vor primi daune, ne-au declarat, astăzi, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Conform Hotărârii de Guvern 435 / 1992, familiile vor primi, în primul rând, câte 20 de solde lunare. Acestora li se adaugă câte două solde lunare, acordate conform Statutului Cadrelor Militare (Legea 80 / 1995).

Constanţa: Jale la catafalcul militarilor morţi în tragedia aviatică de la Tuzla
Constanţa: Presupusul erou de la Tuzla, martor-cheie în anchetă

UPDATE/FOTOGALERIE Accidentul de la Tuzla a decapitat componenta de bază a misiunilor de tip strict secret. Băduţ, înmormântat cu onoruri

Conform Legii 330 / 2009 privind salarizarea bugetarilor, acestor sume li se adaugă între trei şi zece solde lunare, în funcţie de vechimea în muncă a militarilor decedaţi, precum şi salariul pentru luna iulie 2010.

În total, familiile vor primi între 25 şi 32 de solde lunare, ceea ce poate însemna, în funcţie de gradul şi de vechimea celui decedat,  între 25.000 şi 90.000 de lei. Familiile militarilor vor primi compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat pe anul 2010, iar copiii militarilor decedaţi vor primi indemnizaţii, egale cu un salariu brut (între 1000 şi 3000 de lei), până la împlinirea vârstei de 18 ani. Cheltuielile de înmormântare a militarilor vor fi suportate de MApN.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite