Presa străină despre arestarea lui Vîntu: Băsescu l-a identificat public pe SOV ca fiind duşmanul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională a relatat despre reţinerea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Bloomberg Business Week scrie că Traian Băsescu l-a identificat în mod public pe Vîntu, dar şi pe un alt proprietar de televiziune, ca fiind duşmanii săi, Earthtimes aminteşte de cei 300.000 de români care şi-ai pierdut banii investiţi la FNI, iar The Canadian Press reia firul evenimentelor care au dus la reţinerea patronului Realitatea TV.

The Canadian Press

Patronul unuia dintre cele mai influente canale media din România a fost arestat sub acuzaţia că a ajutat un om condamnat în deturnarea unui fond de investiţii, notează The Canadian Press.

Potrivit procurorilor, Sorin Ovidiu Vîntu, care deţine canalul de ştiri Realitatea TV, l-a ajutat pe Nicolae Popa să părăsească România în mod ilegal înainte ca acesta să fie condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudă, şi i-a oferit acestuia ajutoare financiare cât timp se afla în străinătate.

Procurorii au percheziţionat casa lui Vîntu joi şi au confiscat nişte calculatoare. Şi locuinţele partenerilor săi de afaceri trei au fost, percheziţionate de procurori, relatează sursa citată.

Earthtimes

Omul de afaceri este cercetat pentru presupuse plăţi către lui Nicolae Popa, un fugar care a fost condamnat la 15 ani de închisoare ca un organizator al unei scheme piramidale financiare numite FNI, scrie Earthtimes.

Popa a fugit din ţară în 2006, după condamnarea sa, primind un verdict final în 2009. El a fost arestat în decembrie în Jakarta, iar Bucureştiul a solicitat repatrierea sa.

Aproximativ 300.000 de români au pierdut investiţiile la FNI, prăbuşit în 2000. Având în vedere garanţiile oferite, statul român a fost nevoit să plătească atunci compensaţii de peste 100 milioane de euro.

Business Week

Vîntu le-a declarat reporterilor joi că detenţia sa a fost motivată politic, ceea ce sugerează că preşedintele Traian Băsescu a avut o legătură cu acest caz, transmite Bloomberg Business Week.

De luni de zile, Traian Băsescu l-a identificat în mod public pe Sorin Ovidiu Vîntu, dar şi pe un alt proprietar de televiziune, ca fiind mai mult decât rivali politici,  duşmanii săi. Postul Realitatea TV critică frecvent guvernul actual şi pe preşedintele Traian Băsescu.

Citiţi şi:

Anchetatorii subliniază "aroganţa şi sfidarea" lui Vîntu faţă de sistemul judiciar

Presa naţională despre reţinerea lui Sorin Ovidiu Vîntu

Solomon către procurori: Ştiu că nu m-aţi închis voi. Le transmit celor care m-au închis că sunt tot pe primul loc în opţiunile craiovenilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite