Bătrân ucis în bătaie de un şofer pentru că a parcat greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Teodoroiu este învinuit pentru lovirea unui bătrân care, ulterior, a murit  la spitalul din Curtea de Argeş. Agresiunea s-a petrecut în trafic din cauza unei parcări. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş spun că deocamdată nu se pot lua măsuri preventive împotriva lui Ionuţ Teodoroiu. După ce a fost eliberat, el a spus că este nevinovat.

O maşină staţionată pe o străduţă din municipiul Curtea de Argeş a fost un motiv suficient pentru un tânăr să-l ia la bătaie pe un şofer. După o serie de pumni şi de înjurături, Gheorghe Coman (67 de ani) a mai avut vlagă doar să povestească unui echipaj de poliţie ce i s-a întâmplat. După care, câteva zeci de minute mai târziu, a decedat la spital.

Citiţi şi:

Piteşti: UPDATE: Un bătrân a murit în urma unui conflict în trafic

Doar pe şoselele din România şi Malta se moare mai mult decât la începutul deceniului

Potrivit primelor cercetări efectuate de poliţişti, agresorul, Ionuţ Marius Teodoroiu (32 de ani), se plimba marţi noapte cu maşina pe străzile din Curtea de Argeş, alături de câţiva prieteni. Tinerii se întorceau de la un bar, unde băuseră mai multe sticle de vin şi se luaseră la ceartă cu un alt client.  Când a ajuns pe strada Plopiş, tânărul nu a putut să îşi mai continue plimbarea din cauza unei maşini parcate prea mult în drum.

L-a bătut că nu a avut loc să treacă

După ce l-a semnalizat din faruri pe şoferul care se afla în celălalt autoturism şi l-a claxonat, Ionuţ Marius Teodoroiu s-a enervat la culme şi a coborât din maşină. I-a deschis portiera şoferului, a urmat o serie de injurii la adresa acestuia, iar, în cele din urmă, tânărul recalcitrant l-a lovit cu pumnul pe Gheorghe Coman.

Doi prieteni ai tânărului au intervenit pentru a aplana conflictul şi au reuşit să-l calmeze pe acesta, după care au plecat. Victima s-a întâlnit pe drum cu un echipaj de poliţie şi, în timp ce încerca să le explice oamenilor legii ce i s-a întâmplat, i s-a făcut rău.

O ambulanţă l-a transportat de urgenţă la spitalul din Curtea de Argeş, unde a decedat.

„Pacientul a fost adus la ora 1.00, cu o plagă contuză la buza superioară, posibil prin agresiune. S-a constatat o insuficienţă cardio-respiratorie acută şi, în următoarele minute, un stop cardio-respirator ireversibil. A fost resuscitat timp de 30 de minute", a declarat doctorul Ion Iacob, medic la Spitalul Curtea de Argeş. 

În urma autopsiei au reieşit semne de violenţă, iar medicii au declarat că dacă ar fi trăit, bărbatul ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale cel puţin o săptămână.

„Cauza decesului este instalarea unui edem pulmonar masiv pe fondul unor insuficienţe cardiace. Problema care se pune este un semn de violenţă care apare la nivelul gâtului", a spus doctorul Dan Manu, director al Serviciului de Medicină Legală Argeş.

Pentru a soluţiona ancheta medicală, legiştii au solicitat acte de la Spitalul din Curtea de Argeş care să certifice dacă bărbatul mai suferea şi de alte afecţiuni şi au trimis probe la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Capitală.

Agresorul, pus în libertate

După cinci ore de la incident, şoferul a fost testat cu etilotestul, având o alcoolemie de 0,42 mg alcool pur în aerul expirat. Ancheta poliţiştilor a mai  scos la iveală faptul că, înainte de a-l lovi pe Gheorghe Coman, tânărul mai avusese o altercaţie la un bar din oraş, dându-i un pumn unei alte persoane.

„Au băut două baterii de vin la mine şi apoi au plecat să facă un grătar. La mine n-au făcut scandal. M-am trezit apoi cu poliţia la mine să mă întrebe cine şi de unde sunt tinerii", a spus patronul barului.
Şoferul, împreună cu cei doi prieteni şi alţi doi martori au fost audiaţi ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

„Autorul are calitatea de învinuit, dar deocamdată nu se pot lua împotriva lui măsuri preventive", a spus procurorul Alexandru Petre.
După ce a fost eliberat de procurori, singura declaraţie a lui Ionuţ Marius Teodoroiu a fost „Sunt nevinovat!".

Bătrânul locuia singur

Vecinii au numai cuvinte de laudă la adresa lui Gheorghe Coman. „Era calm şi distractiv. Îi ajuta mereu pe cei cu care se înţelegea bine. Foarte cumsecade, nimeni n-a avut probleme cu el", a spus un vecin.  

Bătrânul locuia singur în Curtea de Argeş, era patronul unei covrigării şi în acea noapte staţiona cu maşina, aşteptând să ducă o angajată la covrigărie care trebuia să înceapă programul de lucru la schimbul 3. Bătrânul avea doi copii: o fată stabilită în străinătate şi un băiat care locuieşte în Călăraşi.

„Ucigaşul de pe zebră" cere strămutarea procesului

Cosmin Drăgan (foto), în vârstă de 23 de ani, tânărul din Craiova care a bătut, în Vinerea Paştelui, un bătrân pe trecerea de pietoni pentru că traversa prea încet strada, acesta decedând la scurt timp, a fost trimis în judecată. El este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte şi de tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Drăgan a declarat în faţa magistraţilor că victima l-a lovit prima şi că a trebuit să se apere. Imaginile surprinse de camerele video din zonă l-au contrazis şi au arătat clar cum Pavel Rentea (65 de ani) este lovit cu bestialitate până cade la pământ, sub ochii nepoatei sale de 6 ani. Fiul bătrânului a declarat că va face tot posibilul ca vinovatul să plătească pentru fapta sa.

„Practic, l-a lovit până a făcut infarct. Mă voi lupta cu sistemul şi cu justiţia din România şi tot voi câştiga procesul!", a spus Ionuţ Rentea. Motivând că presa poate influenţa decizia magistraţilor, Drăgan a cerut instanţei strămutarea dosarului în Bucureşti, urmând ca la data de 12 iulie, Tribunalul Dolj să dea o decizie cu privire la cererea tânărului. Andreea Mitrache

image

Spune-ţi aici părerea despre violenţa şoferilor în trafic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite