Piraţii somalezi au capturat un vas britanic, la bordul căruia se află şi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La bordul navei capurate de piraţi se află şi români
La bordul navei capurate de piraţi se află şi români

Un oficial maritim a declarat astăzi că piraţi somalezi au capturat un cargou sub pavilion britanic cu 26 de membri la bord, printre care şi români, relatează ITAR-TASS. Echipajul alcătuit din 26 de membri provine din România, Rusia, Bulgaria, Filipine, Polonia, Georgia, India şi Turcia.

UPDATE Reprezentanţii agenţiei prin intermediul căreia marinarii constănţeni au plecat în voiaj spun că se aşteaptă ca piraţii să ia legătura cu armatorul navei pentru a se putea începe negocierile în vederea eliberării.

„Din experienţele anterioare prin care au mai trecut şi alţi navigatori presupunem că marinarii sunt bine şi aşteptăm să fim contactaţi“, a declarat managerul agenţiei Zodiac Martimie, Sorin Mihalcea. CLICK aici pentru mai multe declarații

UPDATE Doi dintre  marinarii care se află printre membrii de echipaj răpiţi ieri de piraţii somalezi sunt din Constanţa, a declarat liderul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor din România, Adrian Mihălcioiu.


El a precizat că navigatorii au plecat în voiaj prin intermediul agenţiei Zodiac care are o filială şi la Constanţa, dar reprezentanţii firmei nu ar dori să dea mai multe informaţii. CLICK AICI pentru detalii.

Andrew Mwangura, de la Programul de asistenţă pentru marinari din Kenya, a declarat că nava St James Park a fost capturată ieri, în timp ce se îndrepta spre Thailanda, din Spania, pe o rută maritimă cheie, patrulată de navele internaţionale implicate în lupta antipiraterie. "Acum şi-a schimbat cursul către coasta de nord a Somaliei. Potrivit aşteptărilor, va ajunge acolo mai întărziu în această seară", a spus Mwangura, citat de AFP.

Un român este, în prezent, captiv pe o nava atacată de piraţii somalezi. Petrolierul Maran Centaurus, sub pavilion grec, a fost capturat în 28 noiembrie. Nava cu o lungime de 322 de metri a fost dusă la baza piraţilor de la Hobyo, dar a fost transferată apoi mai la sud de-a lungul coastei, spre Harardhere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite