Constanţa: Un ofiţer şi un cadet au fost răpiţi de piraţii somalezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marinarii se află pe un cargou britanic
Marinarii se află pe un cargou britanic

Cei doi sunt din Constanţa şi au plecat la bordul unui cargou britanic  prin intermediul agenţiei Zodiac Maritime al cărei sediu central se află la Londra, dar care are o filială şi în oraşul de la malul mării.

Doi dintre  marinarii care se află printre membrii de echipaj răpiţi ieri de piraţii somalezi sunt din Constanţa, a declarat liderul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor din România, Adrian Mihălcioiu.

El a precizat că navigatorii au plecat în voiaj prin intermediul agenţiei Zodiac care are o filială şi la Constanţa, dar reprezentanţii firmei nu ar dori să dea mai multe informaţii.

„Starea marinarilor ştiu că este bună din câte am aflat şi trebuie ca armatorul să poarte negocieri pentru eliberarea lor“, a mai spus Mihălcioiu. Nava pe care se aflau cei doi a fost construită în anul 1993 şi aparţine unui armator britanic

Cei 26 de membri ai echipajului sunt din Rusia, România, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Filipine, Polonia, India şi Turcia. Nava britanică St. James Park, care naviga dinspre Spania către Thailanda, a fost capturată luni în Golful Aden.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite