UPDATE Armatorul navei răpite aşteaptă să fie contactat de somalezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piraţii pun condiţiile negocierii pentru eliberarea navei
Piraţii pun condiţiile negocierii pentru eliberarea navei

Reprezentanţii agenţiei prin intermediul căreia marinarii constănţeni au plecat în voiaj spun că se aşteaptă ca piraţii să ia legătura cu armatorul navei pentru a se putea începe negocierile în vederea eliberării.

„Din experienţele anterioare prin care au mai trecut şi alţi navigatori presupunem că marinarii sunt bine şi aşteptăm să fim contactaţi“, a declarat managerul agenţiei din Constanţa, Zodiac Martime, Sorin Mihalcea.

El consideră că piraţii vor transporta nava într-un loc din care să poată purta negocierile, dar că în aproximativ două zile piraţii să dea semne că doresc începerea negocierilor pentru punerea în libertate a celor 26 de marinari din România, Rusia, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Filipine, Polonia, India şi Turcia..

„Deocamdată nu s-a reuşit să se ia legătura cu echipajul sau nava“, a mai spus Mihalcea. Familiile celor doi marinari au fost anunţate despre cele întâmplate şi aşteaptă veşti despre situaţia lor.

Nava britanică St. James Park, care naviga dinspre Spania către Thailanda, a fost capturată luni în Golful Aden.

Un alt marinar, în captivitate

Gelu Ion Slavoschi este un alt navigator român care a fost răpit luna trecută împreună cu echipajul de piraţii somalezi. El este din Tulcea şi se afla la bordul navei Maran Centauros şi a plecat prin intermediul firmei Rom Trust.

„Marinarul a putut lua legătura telefonic duminica trecută cu familia şi era optimist“, a declarat astăzi managerul agenţiei de crewing, Tiberiu Duluchian. Din ultimele informaţii, negocierile sunt aproape finalizate şi echipajul de pe nava grecească ar putea fi eliberat de piraţii somalezi în următoarele câteva zile.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite