Pe Vîntu îl doare-n rotulă de proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu s-a internat din nou, luni, 24 ianuarie, cu o zi înaintea unui nou termen în procesul fugii din ţară a locotenentului său, Popa Nicolae. Avocaţii lui Vîntu  au depus în instanţă un raport medical prin care se recomandă operarea rotulei omului de afaceri. Actul medical este semnat de un specialist cardiolog.

Citiţi şi:

Vîntu află în februarie dacă poate pleca la Viena pentru o operaţie la genunchi

Vîntu internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, cu o zi înainte de proces

„Cu siguranţă, dacă se va decide pentru o nouă intervenţie chirurgicală, aceasta va avea loc, aici, la Bucureşti. Astăzi (joi, 20 ianuarie) am inspectat şi Spitalul Floreasca, tocmai pentru a mă asigura că, în cazul în care lucrurile se vor precipita, avem posibilitatea unei intervenţii rapide", declara săptămâna trecută, pentru „Adevarul", medicul cardiolog Thomas Brunner, sosit în România la solicitarea lui Sorin Ovidiu Vîntu.

În aceeaşi discuţie, medicul austriac confirma că pacientul său are probleme la picior, însă se ferea să dezvolte subiectul, declarând că nu intră în aria sa de competenţă.

Surpriza a avut loc ieri, la Tribunalul Bucureşti, unde avocaţii lui SOV au înmânat instanţei un raport, din 20 ianuarie 2011, în care se recomanda ca omul de afaceri să fie internat timp de o săptămână la clinica din Viena pentru o intervenţie pe cord şi pentru o operaţie la genunchi. Raportul era semnat de acelaşi doctor cardiolog Thomas Brunner.

În lipsa lui Vîntu, care s-a internat la Spitalul Floreasca cu o zi înaintea înfăţişării în faţa instanţei, magistraţii au decis să răspundă cererii avocaţilor la următorul termen, programat la 15 februarie.

Misterul rotulei fracturate

Existenţa la dosar a raportului medical, în care se recomandă o dublă intervenţie chirurgicală (inimă şi rotulă) asupra lui Sorin Ovidiu Vîntu (56 de ani) este confirmată şi de avocatul omului de afaceri, Marian Nazat. Acesta a declarat că raportul respectiv conţine într-adevăr şi un diagnostic asupra problemelor la rotulă ale lui SOV şi este semnat de o singură persoană: cardiologul Thomas Brunner.

Este pentru a doua oară când un raport medical al lui Vîntu conţine recomandări semnate de un doctor de o cu totul altă specializare faţă de natura bolilor enumerate. În 17 decembrie 2010, magistratul care judeca procesul lui SOV îşi exprima nedumerirea faţă de prezenţa la dosar a unor documente medicale ce invocau grave probleme la inimă, semnate de către un medic ginecolog.

În replică, avocaţii lui Vîntu au declarat la acel moment că recomandarea a fost dată de un medic cardiolog, însă semnătura finală i-a aparţinut şefului clinicii respective, specializat în ginecologie, dar care are şi atribuţii  administrative.

Rotula lui SOV a fost unul dintre subiectele săptămânii trecute, după ce un editorial publicat în „România liberă" sugera că SOV ar putea evita să se prezinte la următorul termen al procesului în care este judecat invocând probleme de sănătate.

În replică, SOV a trimis un comunicat de presă în care, pe lângă ironii de tipul „Dacă aş dori să fug de justiţie, nu m-aş refugia într-un spital din România, ci m-aş duce să prind peşte în Caraibe", preciza că a suferit un accident în urma căruia rotula unui picior i-a fost fracturată.

Vineri, Vîntu declara că nu ştie încă dacă poate ajunge la propriul proces. Misterul a fost risipit luni, când SOV a fost internat pentru o evaluare în vederea unei posibile operaţii la un picior.

„Vor fi făcute mai multe investigaţii, printre care o tomografie, pentru a vedea dacă poate fi realizată această intervenţie chirurgicală, pentru că pacientul are o suferinţă cardiovasculară importantă", declara luni medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din Capitală. Î

n cele din urmă, SOV a absentat la termenul de ieri al procesului. În lipsa sa, avocaţii au depus o cerere pentru ca SOV să poată părăsi ţara şi să meargă la o clinică din Viena, pentru tratament, deşi medicul chemat din Austria pentru a-l consulta a declarat, în „Adevărul", că operaţia poate fi efectuată şi în România.

"Dacă Vîntu va fi operat, intervenţia poate avea loc în România."
Thomas Brunner
specialist cardiolog

"Raportul prin care se cere internarea la Viena este semnat Thomas Brunner."
Marian Nazat
avocatul lui Vîntu

Mereu la un pas de arestare

6 decembrie 2010. SOV a acuzat probleme medicale şi a cerut permisiunea instanţei să meargă la spital. O săptămână mai târziu, avocaţii lui Vîntu au cerut instanţei să-i permită acestuia plecarea din ţară, în luna ianuarie, pentru a merge la o clinică din Viena.

7 ianuarie 2011. Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea lui Vîntu de a părăsi ţara pentru a merge la o clinică străină. Următorul termen, de peste numai trei zile, a fost primul la care SOV nu a participat. Avocaţii au prezentat un bilet de internare în spital.

10 ianuarie 2011. Sesizând că procesul tergiversează din cauza numeroaselor motive medicale invocate de apărătorii lui SOV, judecătoarea l-a întrebat pe procurorul de şedinţă dacă la acest termen consideră că sunt suficiente elemente care să justifice rearestarea. Răspunsul procurorului a fost negativ

25 ianuarie 2011. Un nou termen în proces. SOV absentează, după ce, cu o zi înainte, s-a internat pentru o serie de investigaţii. Judecătoarea pune din nou în discuţie problema rearestării pe motiv de rea-credinţă, însă procurorul spune că trebuie lămurite noile chestiuni medicale invocate de SOV.

Vîntu nu e internat la „amărâţi"

„Cum îl cheamă pe pacient? Vîntu? Vîntu ăla de la televizor?", se mira ieri o asistentă care lucrează la Secţia de Ortopedie de la Spitalul Floreasca. „Nu are cum să fie aici, la noi. Noi suntem secţie de amărâţi! Încercaţi la celelalte etaje, unde sunt clinici private", îi îndeamnă aceeaşi angajată pe reporterii „Adevărul".

La etajele superioare se află două clinici private. Una dintre ele este folosită în special pentru închirierea rezervelor de lux. Ca să ajungi acolo trebuie însă să traversezi holurile aglomerate ale Secţiei de Ortopedie „de la Stat".

La intrarea în rezerva lui Sorin Ovidiu Vîntu eşti întâmpinat de două asistente şi de un medic. „Nu pot să vă spun cum se simte domnul Vîntu, pentru că nu vă pot da nicio declaraţie", anunţă medicul. Rezerva unde este cazat omul de afaceri costă 75 de euro pentru 24 de ore. Alex Nedea

image
image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite