UPDATE Parchetul începe urmărirea penală a lui Vadim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat miercuri că Parchetul s-a sesizat din oficiu în cazul preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi ultraj în scandalul de marţi de la evacuarea sediul PRM.

Avocatul Sârbu despre urmărirea penală a lui Vadim: "E un mare fâs. Nu riscă nimic!“

UPDATE 14.43 Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului au scris, în cele 14 rapoarte întocmite, că "numitul Corneliu Vadim Tudor "a ameninţat "în mod direct" executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti. Mai mult, potrivit PICCJ, Corneliu Vadim Tudor "a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti".

Împotrivirea la executarea unei hotărâri judecătoreşti, prin ameninţare faţă de organul de executare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

"Va începe o urmărire penală şi criminalistică şi vă asigur că dosarul va fi soluţionat cu celeritate", a declarat Kovesi la sediul CSM. Procurorul a adăugat că nu e nevoie de o autorizaţie specială pentru demararea investigaţiilor în cazul lui Vadim, în calitatea de europarlamentar a Tribunului.

image

Istoricul Vladimir Tismăneanu a scris pe blogul său că Vadim e ca un "macho turbat".

Evacuarea sediului PRM a început marţi dimineaţă. Vadim le-a adresat injurii executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc şi poliţiştilor şi i-a aruncat un pahar cu apă în faţă executorului judecătoresc. Şomăldoc a anunţat marţi că va face o plângere penală pe numele lui Vadim.

Expresiile pe care i le-a adresat Vadim, marţi, executorului:

-„Pitica dracului"
-„Pitică nenorocită"
-„Fă, proasto!"
-„Escroaco"
-„Îţi mut dinţii la ceafă"
-„Căţea turbată"
-„Vită încălţată"
-„Te arunc în canal, hoaţo!"
-„Femeia asta cu nume de şobolan de câmp"
-„Handicapata"
-„Marş în mă-ta de curvă!"
-„Analfabeto!"

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE de la evacuarea sediului PRM!

Vadim nu a putut fi oprit nici după ce i s-au administrat calmante

Vadim: „Dau cu ei de pământ, nu vom pleca din sediu”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite