PSD: Jihad contra Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD reacţionează vehement faţă de mandatul de arestare emis de o instanţă pe numele preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu. Liderul PSD Argeş a suferit un atac cerebral când a aflat că va fi arestat, susţin medicii de la Spitalul Floreasca.

Citiţi şi: Ponta cheamă "oamenii din toată ţara" să ceară dreptate la PDL, în ziua recursului lui Nicolescu

Boc despre cazul Nicolescu: PSD şi PNL au regizat un circ mediatic pentru a ascunde o posibilă faptă de corupţie

Liderul PSD, Victor Ponta, şi-a îndemnat partidul ca luni, când va avea loc recursul declarat de preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, împotriva mandatului de arestare, să protesteze în faţa sediilor PDL.

„Dacă luni va fi ziua recursului, îi chemăm pe toţi, PSD-işti sau nu, ca în faţa sediilor PDL să ceară libertate pentru Constantin Nicolescu şi pentru orice om, să ceară PDL să nu ne readucă în vremurile în care un partid decide soarta tuturor împotriva voinţei noastre. Eu nu cedez, colegii mei nu vor ceda. Vom cere PDL, în mod democratic, la toate sediile, să lase legea să se aplice", a declarat liderul PSD.

Tot o declaraţie a lui Victor Ponta a atras şi reacţia CSM. Liderul PSD a declarat că judecătoarea care a dispus arestarea lui Constantin Nicolescu, Ioana Neacşa, ar fi fost până de curând procuror DNA, ar fi fost transferată la Tribunalul Argeş tocmai pentru a-şi ajuta foştii colegi, iar desemnarea sa în completul de judecată s-a făcut în ultimul moment.

CSM a remis un comunicat în care precizează că Ioana Neacşa a absolvit în 2000 Institutul Naţional de Magistratură, până în 2002 a fost stagiar la Judecătoria Craiova, apoi a fost doi ani la Judecătoria Medgidia, iar din 2004 lucrează la Tribunalul Argeş. CSM mai precizează că Ioana Neacşa era programată de permanenţă pentru ziua de 27 ianuarie încă de acum două luni.

Atac cerebral

Vestea că va petrece următoarele 29 de zile după gratii l-a lovit joi seara pe Constantin Nicolescu, acesta prăbuşindu-se pe holul Tribunalului Argeş. A fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean, iar apoi la Spitalul Floreasca din Capitală.

În urma investigaţiilor făcute, echipa de medici care îl tratează pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit un accident vascular cerebral ischemic, dar are şi alte afecţiuni cardio-vasculare. Doctorii de la Spitalul Floreasca  iau în calcul şi posibilitatea ca preşedintele Consiliului Judeţean Argeş să fie operat dacă starea sa o impune.

„Sunt efectele în timp ale unei hipertensiuni şi ale unei dislipidemii, care au afectat atât vasele cerebrale, cât şi pe cele ale inimii", a declarat reprezentantul Spitalului Floreasca. Deşi directorul Serviciului de Ambulanţă Argeş a declarat ieri că Nicolescu nu a suferit decât un leşin, şi nu un atac de cord, aşa cum se credea iniţial, medicii bucureşteni au pus un alt diagnostic.

Imediat după ce judecătorii au anunţat că Nicolescu va petrece următoarele 29 de zile după gratii, avocaţii săi au declarat recurs împotriva acestei decizii, sentinţa Tribunalului nefiind una definitivă. Recursul se va judeca luni la Curtea de Apel Piteşti. Magistraţii Tribunalului Argeş nu făcuseră publică, până aseară, motivarea deciziei de arestare preventivă pentru 29 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean.

Trei primari, chemaţi la DNA

Trei actuali şi foşti primari argeşeni au confirmat că au fost chemaţi luni, la sediul DNA Piteşti, pentru audieri. Este vorba de Călin Andrei (PNL), edilul municipiului Câmpulung, Gheorghe Nicuţ, fostul primar al oraşului Curtea de Argeş (membru PNL până în septembrie 2008, actual membru PDL), şi primarul comunei Budeasa, Ion Ştefan (PSD).

Aceştia au legătură cu dosarul în care preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este cercetat pentru atragere de fonduri Phare folosindu-se de documente false, întrucât cele patru unităţi şcolare care au fost reabilitate sunt din localităţile în care aceştia îşi exercitau mandatele.

Colegiul Naţional „Dinicu Golescu" din Câmpulung, Şcoala nr. 1 „Carol I" şi Grădiniţa nr. 4 din Curtea de Argeş, precum şi grădiniţa din satul Găleşeşti, comuna Budeasa, au beneficiat de fonduri europene în valoare de peste 880.000 de euro pentru lucrările de reabilitare, în urma inundaţiilor din anul 2005.

Doctorul, audiat la DNA

Doctorul Dan Manu, membru PSD şi şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, a fost audiat ieri după-amiază la DNA Piteşti. „Am fost audiat în calitate de şef al Serviciului de Medicină Legală Argeş. Meseria mea, cea de medic legist, implică o serie de aspecte strict tehnice, despre care nu pot comenta", a spus doctorul Manu.

Citiţi şi:

Un magistrat al Judecătoriei Iaşi a fost reţinută de DNA pentru luare de mită (UPDATE)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite