Ninsorile şi viscolul au blocat traficul pe mai multe drumuri / Codul galben valabil până la ora 20.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iarna a blocat mai multe drumuri în sudul ţării
Iarna a blocat mai multe drumuri în sudul ţării

Iarna şi viscolul persistă în jumătatea de sud a României. Codul galben de ninsori viscolite şi vânt rămâne valabil pentru 20 de judeţe, până astăzi la ora 20.00.

UPDATE 13.00 Mai multe drumuri naţionale şi judeţene din ţară sunt închise, în timp ce pe altele circulaţia este întreruptă. Zăpada şi viscolul fac ca traficul rutier să se desfăşoare din ce în ce mai greu. Situaţia actuală a şoselelor din ţară o puteţi afla accesând acest link...

UPDATE 9.35 Traficul rutier este blocat pe ambele sensuri pe DN 1 A. Din cauza viscolului şi a carosabilului alunecos o cisternă a derapat, în localitatea Corneşti, şi a blocat circulaţia pe ambele sensuri, după cum informează site-ul Info Trafic al Poliţiei Române. În urma accidentului nu s-au înregistrat victime.

UPDATE 9.30 Pe drumurile naţionale se circulă anevoios în sudul ţării, iar trei dintre acestea au fost blocate:
DN 51A, judeţul teleorman, între localităţile Zimnicea şi Piatra
DN 56E, judeţul Teleorman, între localităţile Piatra şi Roşiorii de Vede
DN 57, judeţul Mehedinţi, localitatea Eselniţa, km 19+400, nu se circulă din cauza unui accident tehnic. Rute ocolitoare: DN 6 (Orsova- km 397+000 Iablanita) - DN 57B (Iablanita-Oravita) - DN 57 (Oravita-Moldova Noua)
DN 56A, judeţul Teleorman, între localităţile Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele

Traficul a fost  întrerupt pe DN23 B, în judeţul Vrancea, în zona Măicăneşti-Ciorăneşti între kilometri 14-15 din cauza viscolului.

STAREA DRUMURILOR LA NIVEL NAŢIONAL O PUTEŢI VEDEA AICI...

Mai citiţi şi:

Bucureşti: Ninsorile şi viscolul au blocat traficul în Capitală

Slatina:Codul galben de ninsori se prelungeşte

Piteşti: În următoarele ore va ninge viscolit în Argeş

Mai multe drumuri judeţene au fost închise, joi-dimineaţă, din cauza viscolului şi a căderilor de zăpadă. Acestea sunt:
DJ 561 – Podari – Segarcea - Cârna
DJ 604 – Leu – Amărăştii de jos
DJ 561 B – Segarcea – Valea Stanciului
DC - Radomir – Ciocăneşti
DC – Caraula – Pleniţa
DJ 552 – Terpeziţa - Caraula – Cetate
DJ 561 A - Pleniţa – Oprişor – limită judeţul Mehedinţi
DJ 652 A - Cârcea
DJ 561 D - Giubega - Băileşti – Rast
DJ 552 A - Boureni – Perişor
DJ 561 G - Băileşti – Galicea Mare
DJ 552 B - Verbiţa – Pleniţa
DJ 561 D - Pleniţa – Orodel - Corlate
DJ 553 - Calafat – Ciupercenii Vechi
DJ 561 A – Giurgiţa – Băileşti - Moţăţei

În ceea ce priveşte traficul feroviar, din cauza ninsorii viscolite, garniturile care au ca staţie finală Gara de Nord pot înregistra întârzieri de maximum 30 de minute la destinaţie, anunţă reprezentanţii CFR.

În prezent, nu există linii închise, dar viteza trenurilor, care circulă pe raza judeţelor afectate de vremea nefavorabilă, a fost adaptată la condiţiile meteo de ninsori şi vânt.

CFR recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, sau la telefon 021/9521.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsori viscolite şi vânt pentru  20  judeţe din sudul ţării. Atenţionarea este valabilă în intervalul 10 martie, ora 22 - 11 martie, ora 20.

Traficul rutier este blocat pe 17  drumuri judeţene şi comunale din Dolj din cauza zăpezii care a ajuns la aproape doi metri. Mai multe maşini au rămas blocate în nămeţi.

"Au fost trase din nămeţi mai multe maşini. Ocupanţii autoturismelor, în jur de 25 de persoane, au fost duşi la sediile primăriilor din apropriere sau la rude. Am reuşit deblocarea a două ambulanţe şi 14 autoturisme”, a precizat Eugen Geogescu.

În judeţul Teleorman, sunt blocate DN 51 A, Zimnicea - Piatra; DN 65 A, Turnu Măgurele - Roşiorii de Vede; DN 65 E, Piatra - Furculeşti - Roşiorii de Vede.  Drumurile judeţene cu circulaţie îngreunată: DJ 504, tronsonul Alexandria - Laceni, şi DJ 601 F, Vedea - Dulceanca. Vântul a bătut cu peste 60 km pe oră.

În intervalul menţionat în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Carpaţilor de Curbură va ninge, vântul va avea intensificări viscolind temporar ninsoarea şi se va depune strat nou de zăpadă.

În Dobrogea precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi vor fi condiţii de polei.

În sud-vestul şi sudul ţării vor fi intensificări ale vântului începând chiar din orele amiezei, cu viteze ce vor depăşi, la rafală, 60-65 km/h. Până sâmbătă se menţine şi codul portocaliu pe Dunăre, anunţă hidrologii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite