Bucureşti: Ninsorile şi viscolul au blocat traficul în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a venit luna martie, troienele de zăpadă nu au dispărut de pe străzile oraşului. Meteorologii au emis o avertizare cod galben până diseară la ora 20.00.

UPDATE ora 13.42: Trenurile din Gara de Nord au întârzieri de până la 30 de minute.

Trenurile care circulă spre Bucureşti ajung în Gara de Nord cu întârzieri de maximum 30 de minute, din cauza ninsorii viscolite, în prezent nefiind linii închise, dar traficul feroviar în judeţele avertizate cu cod galben se desfăşoară cu restricţii de viteză.

UPDATEora 13.15: Cursele aeriene de pe Aeroportul Otopeni au întârzieri

Aeronavele decolează de pe Aeroportul Otopeni cu întârzieri de maximum 30 de minute, dar nicio cursă nu este anulată din cauza ninsorii.
„Căile de rulare sunt deszăpezite, dar se înregistrează întârzieri de maximum 30 de minute la decolare, pentru că aeronavele sunt degivrate (curătate - n.r.) numai după ce pasagerii au fost îmbarcaţi, această acţiune neputându-se face înainte“, a declarat Valentin Iordache,purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

Citeşte şi: Un autobuz pe linia lui 330 a intrat pe trotuar: 2 călători şi un pieton răniţi

UPDATE ora 11.20: Bulevardele principale din Capitală, închise alternativ la noapte pentru deszăpezire

Viceprimarul Capitalei Victor Iovici a declarat, azi-dimineaţă, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, că bulevardele principale vor fi închise alternativ în această noapte, pentru a putea fi curăţate de zăpadă.

Operaţiunile de pluguire vor continua atât cât se poate, având în vedere numărul foarte mare de maşini ieşite deja în trafic. „Se circulă în condiţii de iarnă, problemele cele mai mari sunt întâlnite în Sectorul 5. În funcţie de posibilităţi operatorii de deszăpezire vor intra şi pe bulevardele principale din acest sector“, a spus Iovici.

UPDATE ora 10.35: Circulaţia a fos blocată pe DN 1A, în zona localităţii dâmboviţene Corneşti, din cauza unei cisterne care a ajuns de-a latul şoselei, în timp ce pe DN 1 traficul a fost îngreunat în zona localităţii prahovene Pucheni, în urma unui accident în care două persoane şi-au pierdut viaţa.

În urma incidentului, care s-a produs în jurul orei 9.30, traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri, timp de aproximativ 20 de minute, iar timp de alte aproximativ 20 de minute s-a circulat pe un singur fir.

UPDATE ora 10.00

 Mijloacele de transport în comun înaintează în coloană pe arterele mari ale oraşului. Aproape 100 de tamponări şi 15 accidente rutiere soldate cu şase persoane rănite grav şi nouă rănite uşor au avut loc, în ultimele 24 de ore, în Capitală.

„Din cauza vremii nefavorabile, se circulă cu mare dificultate pe majoritatea arterelor. Echipajele de deszăpezire vor interveni în continuare pentru curăţarea străzilor“, a declarat Daniel Piştea, inspector şef al Brigăzii de Poliţie Rutieră. Potrivit acestuia, azi-dimineaţă, nu funcţionau semafoarele din intersecţiile Uverturii - Virtuţii şi Mărăşti - Ştrandului.

Principalele artere ale Bucureştiului au fost blocate din cauza viscolului. Atât şoferii, cât şi mijloacele de transport în comun stau blocate în trafic zeci de minute. „Se circulă foarte prost. La intersecţiile de pe Bulevardul Iuliu Maniu se stă zeci de minute în trafic“, a spus un bucureştean.

Tramvaiele care circulă prin zona Obor au avut cele mai mari probleme în trafic. „Un macaz a fost defect. Din cauza frigului şi a zăpezii. Acesta s-a înfundat. În rest se circulă mai greu, dar suntem prezenţi pe toate liniile“, a declarat purtătorul de cuvânt al Regiei Autoniome de Transport, Mihai Vlădărău.

Pe autostrăzile Bucureşti – Constanţa şi Bucureşti – Piteşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Utilajele de deszăpezireau fost scoase pe străzi încă de azi-noapte, însă nu fac faţă viscolului. Şi persoanele care vin din afara Capitalei întâmpină probleme. Drumurile care leagă Ilfovul de Capitală sunt acoperite de zăpadă. „Se circulă foarte prost. Traseul pe care până acum făceam 15 minute, l-am făcut azi-dimineaţă în 30. Au încercat să cureţe şoseaua, dar viscoleşte şi se pune foarte repede“, a spus L.Nicolae, un locuitor din Ilfov care venea spre Capitală.

Bucureştiul şi alte 20 de judeţe din sudul ţării se află astăzi, până la ora 20.00, sub Cod galben de ninsori şi viscol. Atenţionarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare miercuri seara, la ora 22.00.

CITEȘTE ȘI:

Traficul din oraș este îngreunat din cauza ninsorii care s-a abătut încă de la primele ore

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite