Adrian Năstase face dezvăluiri despre "triunghiul bermudelor" de la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

 După ce a scăpat de o nouă condamnare care i-ar fi putut prelungi şederea în închisoare, Adrian Năstase, achitat recent în celebrul dosar "Mătuşa Tamara", prezintă detalii picante despre anchetatorii care l-au cercetat.

"Privind retrospectiv, după rămânerea definitivă a achitării în dosarul „Mătuşa Tamara”, e important să vă spun cine sunt procurorii care au primit misiunea să se ocupe de acest dosar.

În 2006, această misiune i-a revenit procurorului DNA Claudia Roşu, cea care s-a căsătorit, ulterior, cu şeful ei, şeful secţiei a II-a de la DNA – Doru Ţuluş. De altfel, dosarul fabricat de Claudia Roşu a fost confirmat de şeful secţiei, Doru Ţuluş.

Cine sunt judecătoarele care au scris istorie cu dosarul în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare

Interesant este faptul că în Dosarul „Poşta”, fostul ministru al justiţiei, Tudor Chiuariu a formulat o cerere de recuzare pentru Claudia Roşu. Iată motivele: „Această situaţie, în fapt tragică, a atins comicul în martie 2009, când dl. procuror şef Ţuluş a desemnat-o să facă acte în dosar pe dna procuror Claudia Roşu. Imediat am făcut o cerere de recuzare, prin care am cerut că atât dl. Ţuluş, cât şi dna. Roşu să nu mai facă acte în dosar”. Si mai departe: „Dna Claudia Roşu este într-o incompatibilitate evidentă în a efectua acte în orice cauză ce mă priveşte, având în vedere circumstanţele personale ale dnei procuror. Astfel, este de notorietate că dna Claudia Roşu are, de mai mulţi ani, o relaţie intimă cu dl. procuror şef secţie  Doru Florin Ţuluş, şeful secţiei a II-a DNA. În privinţa dlui Ţuluş, vă reamintesc că, în calitate de ministru al jusţiţiei, am făcut o cerere de revocare din funcţie, având în vedere „deficienţele în organizarea, planificarea şi controlul activităţii, deficienţe ce pun în discuţie aptitudinile manageriale ale procurorului şef de secţie”, aşa cum au fost reţinute în raportul inspecţiei judiciare care a efectuat un control de fond la DNA, exprimându-mi public nemulţumirea în repetate rânduri, faţă de activitatea domniei sale”

După depunerea cererii de recuzare, dna procuror Roşu a făcut o cerere de abţinere. Cererea de abţinere ar fi fost aprobată de însuşi Doru Ţuluş. „Suntem în teatrul absurdului: dna Roşu e incompatibilă din cauza relaţiei cu dl Ţuluş. Dar dl Ţuluş, care e cauza incompatibilităţii dnei Roşu, nu e, la rândul lui, incompatibil” acuză Chiuariu.

Ce a fost în mintea lui Adrian Năstase
VIDEO Tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase, parodiată în reclame

Năstase scrie pe blogul său că unul dintre procurorii care l-au anchetat este omul fostului ministru Monica Macovei.

"După ce dosarul „Mătuşa Tamara” a fost anulat de ICCJ pentru încălcarea unor dispoziţii constituţionale, el a fost repartizat, la „reluare”, de către acelaşi Doru Ţuluş procurorului Paul Silviu Dumitriu. Cine era dl. Dumitriu? Un fost consilier al fostului ministru Monica Macovei şi fost şef al Corpului de control al acesteia – Coincidenţă!

Evident, rechizitoriul din 2009, confirmat – desigur – de către şeful secţiei, Doru Ţuluş, relua toate acuzaţiile şi formulările din rechizitoriul redactat de Claudia Roşu.

Iată, deci, „triunghiul” care s-a ocupat, sub supravegherea lui Daniel Morar, de dosarul meu: procuror şef de secţie – Doru Ţuluş – numit de Monica Macovei, procuror Claudia Roşu – în relaţii apropiate, ulterior soţia lui Doru Ţuluş şi procuror Paul Dumitriu – fost consilier al Monicăi Macovei.

E bine, Manuel Barroso? Nu e aşa că DNA e independent?

PS1: Cine răspunde, în final, pentru fabricarea acestui dosar?

PS2: Am urmărit ziarul „Le Monde” pentru că mă aşteptam să citesc o relatare semnată de Mirel Bran în legătură cu achitarea mea, dar nu am găsit nimic. Să nu fi aflat? Sau nu i s-a transmis?", încheie Năstase pe blogul său.

CITEŞTE ŞI:

Ipoteză șoc în cazul lui Adrian Năstase

Procurorii cer 5 ani de închisoare pentru Adrian Năstase în dosarul "Mătuşa Tamara"

Năstase: "România a fost condusă în ultimii opt ani prin şantaj. Sunt una dintre ţintele predilecte ale acestor metode securiste"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite