Cine sunt judecătoarele care au scris istorie cu dosarul în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de detenție cu executare, în unanimitate. Cele cinci judecătoare care l-au trimis la pușcărie pe Năstase sunt Livia Stanciu (preşedintele Curţii Supreme), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitraşcu şi Ioana Alina Ilie.  

Completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase în unanimitate a fost format din cinci femei, respectiv judecătoarele Livia Stanciu (preşedinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitraşcu şi Ioana Alina Ilie, scrie gandul.info.

Adrian Năstase şi ceilalţi co-inculpaţi au fost apăraţi în instanţă de către o echipă de avocaţi formată din Lucian Bolcaş, Ion Cazacu, Viorel Roş, Gabriela Ghiţă, Adrian Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Nineta Anghelina şi Gheorghiţă Mateuţ.

Livia Stanciu l-a condamnat pe Gutău, primarul PDL de Râmnicu Vâlcea

Judecătoarea Livia Doina Stanciu este cea care a condus completul de judecată. Aceasta este şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În perioada 2004-2010, a activat ca judecător al ICCJ la Secţia Penală pe care a şi avut-o în subordine între anii 2007-2008. În intervalul 1994-2004, a fost judecător la Tribunalul Galaţi şi la Curtea de Apel Galaţi. Stanciu a activat și ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, timp de 14 ani, în perioada 1980-1994.

Stanciu a condus completul de judecată care a hotărât cercetarea în libertate atât a doi şefi de servicii secrete, cât şi a omului de afaceri Puiu Popoviciu. Totodată, aceasta a decis condamnarea lui Mircia Gutău, primarul PDL de Râmnicu Vâlcea.

Maricela Cobzariu a fost și jurnalist

Magistratul Maricela Cobzariu a fost promovată la Curtea Supremă în decembrie 2011, după ce lucrase ca judecător la Tribunalul Bacău. Înainte să fie judecător, aceasta activase ca jurnalist. Cobzariu este şi doctorand în Drept Internaţional Public la Institutul de Istorie, Stat şi Drept al Academie de Ştiinţe a Moldovei.

Sofica Dumitrașcu l-a achitat pe Năstase în dosarul „Mătușa Tamara‟

Judecătoarea Sofica Dumitraşcu a promovat la Curtea Supremă în 2009. Aceasta a făcut parte din completul care a dispus achitarea lui Adrian Năstase în dosarul „Mătuşa Tamara‟. Tot ea l-a eliberat din arest, în anul 2006, pe Omar Hayssam, condamnat în final, în lipsă, la 20 de ani de detenţie, pentru implicare în răpirea a trei reporteri la Bagdad.

Ioana Ilie și Florentina Dragomir, de la inspectori la judecători

Judecătoarea Ioana Alina Ilie a promovat la Curtea Supremă în decembrie 2011. Anterior a fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucuresti, Judecătoria Sector 3 si Judecătoria Braşov. Aceasta a lucrat ca inspector la Inspecţia Judiciară a CSM.

Judecătoarea Florentina Dragomir a promovat la Curtea Supremă în 2011. Din 2009 până în 2011, a activat ca judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Anterior a fost procuror la Parchetul General. Aici a deținut și funcția de inspector general în cadrul Directiei Inspectie Judiciara a CSM.

CITEȘTE ȘI:

Adrian Năstase, greul încarcerat

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite