VIDEO Muntean, lăudat la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A zis domnul Gilles Jacob, preşedintele festivalului, că va fi sărbătoare pe Croazetă, mai exact un Crăciun pentru fiecare? A zis. A fost? A fost „Marţi, după Crăciun", filmul lui Radu Muntean, excelent primit de comentatorii străini. Criticul italian Umberto Rossi a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul", că filmul este frumos şi emoţionant.

„Astăzi, şcoala românească îmi apare ca fiind cea în care putem avea încredere. Iranienii cei mult-lăudaţi bat pasul pe loc, chinezii s-au lăsat seduşi de cinematograful comercial. Observ că energiile tinerilor creatori români se tot împrospătează".

Criticul a fost cucerit de modul de a privi o poveste de toate zilele, „despre certitudinile noastre, despre fragilitatea raporturilor umane, despre fericirea construită pe nefericirea altora". „Dar oare este cineva fericit în acest film?", s-a întrebat, retoric, Umberto Rossi, lăudându-l pe actorul Mimi Brănescu: „Bravissim protagonistul", a punctat italianul.

Puncte tari ale filmului

Şi criticul belgian Andre Ceuterick, directorul Festivalului internaţional de la Mons, s-a arătat încântat: „Impresionant! Este un film bergmanian, mai puţin complicat, despre deconstrucţia unităţii conjugale, cu demnitate, pudoare, cu respect pentru inocenţa copiilor".

image

Citiţi şi:

LA Times: Românii nu pot sa facã un film prost

VIDEO Noul val românesc, la inventarul premiilor


VIDEO Un thriller pe dos de Cristi Puiu


Cotidianul „Los Angeles Times" a scris că „românii nu pot face filme proaste, este ilegal în ţara lor - sau cel puţin în ADN-ul lor", iar publicaţia „Variety" a lăudat dialogurile de „un naturalism excepţional", precum şi cadrele şi imaginea, care sunt foarte bine realizate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite