Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu: Parchetul din România este prima instituţie care nu respectă legea. Bunurile nu sunt ale Ceauşeştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţul Zoiei Ceauşescu, Mircea Oprean, afirmă că bunurile pe care Ministerul Public trebuie să i le returneze nu sunt ale "Ceauşeştilor", ci ale lui şi ale soţiei defuncte.

"Parchetul din România este prima instituţie care nu respectă legea. Această instituţie refuză să pună în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă", a declarat el la Realitatea TV după ce instanţa a aprobat marţi începerea executării silite în cazul Ministerului Public.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să îi înapoieze lui Mircea Oprean toate bunurile care i-au aparţinut şi care i-au fost confiscate după Revoluţia din decembrie 1989.

De asemenea, procurorii trebuie să-i înapoieze lui Oprean şi bunurile care i-au aparţinut soţiei sale, Zoia Ceauşescu, între care mai multe obiecte valoroase, ca blănuri, obiecte de artă şi alte lucruri despre care Oprean spune că "au valoare sentimentală". Vezi aici imagini video din timpul confiscărilor!

"Noi am fost acuzaţi de subminarea economiei naţionale, ne-au închis şi tratat cum au vrut ei. Acum se eschivează să pună în aplicare o sentinţă dată. Există listele (cu bunurile confiscate n.r.) depuse la Parchet şi ei spun că nu sunt... Nu este vorba de averea Ceauşeştilor, ci de lucrurile personale ale mele şi ale Zoiei", adaugă el.

Mircea Oprean susţine că va merge "până în pânzele albe" pentru recuperarea bunurilor confiscate.

"Eu ce am avut de pierdut, am pierdut", conchide el.

Vezi aici ce bunuri revendicau în instanţă moştenitorii familiei dictatorului:

Blana de leopard a Zoiei Ceauşescu, revendicată de soţ în instanţă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite