VIDEO Urmaşii lui Ceauşescu îşi iau bunurile înapoi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Oprean va executa silit Ministerul Public, prin Parchetul General, după ce instanţa a aprobat începerea executării silite.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să îi înapoieze lui Mircea Oprean toate bunurile care i-au aparţinut şi care i-au fost confiscate după Revoluţia din decembrie 1989.

De asemenea, procurorii trebuie să-i înapoieze lui Oprean şi bunurile care i-au aparţinut soţiei sale, Zoia Ceauşescu, între care mai multe obiecte valoroase, ca blănuri, obiecte de artă şi alte lucruri despre care Oprea spune că "au valoare sentimentală”.

Revoluţionarii au furat sute de sticle cu băuturi alcoolice. Printre ei s-a aflat şi actorul Geo Costiniu.

Vezi aici ce bunuri revendicau în instanţă moştenitorii familiei dictatorului:

Blana de leopard a Zoiei Ceauşescu, revendicată de soţ în instanţă

Oprean le-a cerut procurorilor că dacă anumite bunuri nu vor mai fi găsite pentru că nu au fost păstrate, să-i se dea valoarea acestora în bani.
Totuşi, instanţa a dipus ca anumite sume de bani să nu fie restituite.  Este vorba despre 1.450.020,05 lei şi 112.283,65 lei, sume confiscate în martie 1990, odată cu bunurile familiei dictatorului. Încuviinţarea executării silite a fost aprobată pe 9 martie a acestui an.

Televiziunea Română a difuzat imagini cu bunurile găsite în casa fiicei Ceauşeştilor. Pe fundal se aud comentariile ironice ale crainicului George Marinescu.

Citiţi şi:

Marca „Ceauşescu“, şanse slabe în Justiţie
Faţa nevăzută a copiilor lui Nicolae Ceauşescu
Valentin ţine cu dinţii de Ceauşescu
Tribunalul blochează confiscarea mărcii „Ceauşescu“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite