Mii de gospodării inundate, zeci de case izolate şi doi morţi în urma ploilor abundente din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apele au lovit România, judeţul Alba având cele mai multe localităţi inundate. O femeie a murit după ce a fost luată de ape cu tot cu casa în care locuia, iar ploile abundente au căzut fără întrerupere, cauzând inundarea a mii de gospodării.

Peste 27 de judeţe au fost afectate de puhoaie, mii de gospodării distruse şi sute de case au rămas izolate. Doi oameni şi-au pierdut viaţa, iar unul este dat dispărut.

Astăzi, pericol pe Dunăre: Se aşteaptă viitura din Serbia!

Bacău: Şantierul digului de la Comănești, cel mai afectat de inundaţii

Zeci de case de la marginea Iaşiului au fost inundate

În localitatea suceveană Vatra Moldoviţei un bărbat de 43 de ani a fost luat de ape în timp ce se afla pe o punte peste râul Moldoviţa. Pompierii l-au căutat ore în şir, dar fără succes.

image

Botoşani: Prutul a crescut cu doi metri

La marginea municipiului Iaşi, trei case şi curţile a 31 de gospodării au fost inundate, în noaptea de miercuri spre joi, în urma revărsării pârâului Vămăşoaia, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pentru evacuarea apei, relatează Mediafax.

"A plouat toată noaptea şi au apărut probleme. Au intervenit atât cei de la ISU, cât şi de la direcţii de servicii municipale din Primăria Iaşi", a declarat prefectul Dragomir Tomaşeschi. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Dan Marciuc, a declarat, la rândul său, că s-a intervenit cu motopompe pentru scoaterea apei din locuinţe.

Dunărea a inundat Faleza şi Şantierul Naval

Botoşani: Cod roşu de inundaţii: Prutul a depăşit cota de pericol cu jumătate de metru

Un număr de 24 de persoane, între care şapte copii, şi peste 110 animale din localitatea Baranca din judeţul Botoşani au fost evacuate, în noaptea de miercuri spre joi, din zona inundabilă a râului Prut, ale cărui cote sunt în continuă creştere.

image

Brăila: Dunărea a inundat, deja, în Brăila, Faleza, o parte din port şi s-a infiltrat prin canalizări

"Acestea se aflau la fostele proprietăţi, care au fost distruse parţial de inundaţiile din 2008, unde, pe timp de vară, îşi creşteau animale. Persoanele evacuate au plecat la locuinţele construite de autorităţi după inundaţiile din urmă cu doi ani într-o zonă fără risc de inundaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

La Rădăuţi Prut, cota de inundaţie era depăşită, la ora 07.00, cu 14 centimetri, în creştere cu cinci centimetri faţă de ora precedentă. În urma înregistrării acestor valori, suprafaţa inundată în lunca Prutului, pe raza satului Baranca, comuna Hudeşti, a crescut la aproximativ 120 de hectare.

image

În satul sucevean Slătioara au rămas izolate 200 de case din cauza apelor care au surpat drumul judeţean 177B. Pârâul Slătioara, de pe lângă drum a ieşit din matcă şi a rupt o porţiune de câţiva metri din drum.

Hidrologii au instituit, miercuri, cod portocaliu pe râurile Prut şi Crasna, în judeţele Botoşani, Sălaj şi Satu Mare, unde de miercuri dimineaţă până joi după-amiază se pot produce inundaţii locale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite