Iaşi: Zeci de case din Bucium au fost inundate azi-noapte UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma ploilor abundente înregistrate în ultimele două zile, mai multe case din zona rezidenţială Bucium, de la marginea Iaşiului, au fost inundate.

Ora 12.30 În Bucium, în apropierea Casei de Oaspeţi, fosta casa de protocol a dictatorului Nicolae Ceauşescu, muncitorii de la DSPM au pus azi-noapte 500 de saci de nisip pentru a împiedica apa să intre în curţile oamenilor. „Am trimis Corpul de Control pentru a verifica dacă cei care şi-au construit case în zonă au acoperit drenurile când au făcut poduri spre locuinţe", a spus viceprimarul Romeo Olteanu.

Ora 10.30 Prefectul Dragomir Tomaşeschi a vrut să vadă din elicopter pagubele produse de ploi în jurul oraşului. Aparatul de zbor în care se afla prefectul a survolat comunele Bârnova şi Holboca. Cele mai mari pagube au fost produse la marginea Iaşiului în comuna Bârnova.

Ora. 8.00 Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit azi-noapte pentru a scoate apa din mai multe gospodării din zona Bucium- Bârnova, la marginea Iaşiului. „Au fost inundate curţi şi drumul spre Bârnova.  Au fost scurgeri de pe versanţi“, au spus în această dimineaţă angajaţii ISU.

Zona Bucium a fost singura în care angajaţii ISU au intervenit azi-noapte din cauza inundaţiilor.Reprezentanţii Prefecturii au raportat că peretele unei locuinţe din lut de pe şoseaua Bucium s-a surpat. „Toată noaptea s-a intervenit pe şoseaua Bucium-Bârnova ca urmare a revărsării pârâului Vămăşoaia. Am evacuat apa din curţile a 31 de gospodării şi a 3 locuinţe", a afirmat locotenent colonel Dan Marciuc, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi. În cursul acestei dimineţi, angajaţii inspectoratului au intervenit pentru a trage apa din alte trei locuinţe din aceeaşi zonă.

Totodată, mai multe autoturisme au fost avariate în urma căderilor de crengi, iar în cursul zilei de ieri a fost evacuată apa din gospodării din Târgu Frumos.

Pe de altă parte, reprezentanţii Direciţie Ape Prut au anunţat că debitele Prutului la staţia Rădăuţi-Prut  este în creştere. „Specialiştii Administraţiei Naţionale Apele Române estimează că, în aceste condiţii, vor fi inundate în amonte de acumularea Stânca Costeşti terenuri agricole şi păşuni, dar populaţia este in siguranţă", au anunţat reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite