Suceava: 200 de gospodării izolate de ape, la Slătioara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casele au rămas izolate după ce drumul judeţean 177 B s-a surpat.

Satul Slătioara este izolat de ieri seară. 200 de case sunt izolate de restul comunei Stulpicani după ce părâul Slatioara, care trece pe lângă drumul judeţean 177B, a ieşit miercuri seară din matcă şi a rupt o porţiune de câţiva metri din drum.

Localnicii au pus brazi în calea apelor pentru a salva terasamentul care a mai rămas.

”Aici sunt în jur de 200 case izolate, aici începe satul. Cei de pe partea cealaltă nu mai au cum să treacă. A venit apă mare şi a luat drumul. O să încercăm să punem niste copaci să facem legătura, să se poată trece cu piciorul”, a spus un localnic care privea neputincios puhoiul.

Terasamentul care a scăpat de furia apelor, de nici un metru lăţime, se poate oricând surpa.

”Sunt ameninţate 200 de gospodării din satul Slătioara deoarece părâul Slătioara a atacat zestrea drumului judeţean care face legătura între Stulpicani şi Slătioara.

În mod real, sunt izolaţi oamenii vizavi de deplasarea cu mijloace de transport, cu autovehicole. A rămas posibilitatea trecerii pietonale a acesteia dar şi aceasta nu este sigură acum. S-a încercat o atenuare a forţei apelor montându-se 2 brazi în calea viiturii”, ne-a declarat Ion Burlui, şeful Inspectoratul de Urgenţă Suceava, aflat la faţa locului.

Pompierii au monitorizat situaţia de la Stulpicani toată noaptea pentru a putea interveni în cazul unor inundaţii sau a unor situaţii speciale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite