Macovei: Ponta trebuie să demisioneze, aplică o schemă cu premeditare pentru a-i scăpa pe USL-işti de justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Macovei a cerut azi, într-o conferinţă de presă, demisia premierului Victor Ponta, care “a creat o schemă cu premeditare pentru a scăpa USL-iştii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase".

Macovei spune că demiterea şefului ISC este "insuficientă", ţinând cont de ceea ce se află în spatele episodului Grăjdan şi retragerea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC).

"Victor Ponta a creat o schemă cu premeditare pentru a scăpa USL-iştii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase. Practic, Ponta restaurează sistemul Năstase - Stănoiu. Demisia şefului ISC de către Ponta este insuficientă, problema rămâne nerezolvată. Ponta trebuie să numească o persoană credibilă care de îndată să restabilească situaţia şi să trimită o scrisoare la ICCJ, până la termenul viitor, prin care să reprezinte interesele statului şi să reia prejudiciul adus Inspectoratului în acţiunea Trofeului calităţii. Aşa cum în 2009 acest inspectorat s-a constituit parte civilă cu anumită sumă de bani", a precizat Monica Macovei.

"Că a fost Năstase sau altcineva, care a pus la cale această schemă, este irelevant. Problema este răspunderea politică pentru că Ponta a luat toate aceste hotărâri", a precizat Monica Macovei.

"Mesajul şi acţiunea lui Ponta sunt: «USL-işti furaţi, că nu veţi mai fi pedepsiţi, Ponta are grijă de voi!»", a acuzat Monica, vicepreşedinte PDL.

De aceea, Victor Ponta "poate face un singur serviciu României - să demisioneze" şi Monica Macovei promite că va cere acest lucru în fiecare zi.

"Din schemă mai face parte numirea lui Dan Constantin ca ministru al Agriculturii, Ministerul Agriculturii fiind parte păgubită într-un proces cu Dan Voiculescu", a mai adăugat Macovei.

Macovei susţine că operaţiunea de salvare a politicienilor USL nu se încheie aici: rumează numirea lui Şerban Nicolae, fost senator PSD şi avocat al senatorului PSD Cătălin Voicu (judecat pentru fapte de corupţie), ca secretar de stat în Ministerul de Interne.

Toate aceste acţiuni ale lui Ponta vor duce la o evaluare negativă a Ro în raportul MCV din vară.

Citiţi şi

Avocata lui Grăjdan o apără şi pe Diana Gasparovici, condamnată alături de Năstase în „Trofeul calităţii”: Cine i-a angajat avocat lui Grăjdan?

DNA: Grăjdan a trimis la instanţă adresa de retragere a ISC din procesul lui Năstase înainte de a „prelua oficial atribuţiile specifice funcţiei”

Grăjdan s-a grăbit să-l salveze pe Adrian Năstase. Când retrage Ponta adresa ISC către instanţă?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite