Grăjdan s-a grăbit să-l salveze pe Adrian Năstase. Când retrage Ponta adresa ISC către instanţă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Grăjdan, detonatorul ultimului scandal care-l izbeşte pe Victor Ponta, a fost demis ieri de premier, „din cauza comportamentului şefului Inspectoratului de Stat în Construcţii, care a luat decizii fără să-l informeze pe primul ministru", după cum a anunţat Palatul Victoria.

Totuşi, cel demis nu regretă că a retras Inspectoratul de Stat în Construcţii din procesul lui Adrian Năstase. „Premierul a făcut un lucru corect că m-a demis. Eu am procedat incorect, că nu l-am anunţat", a declarat Grăjdan pentru „Adevărul". Militar de carieră (colonel în rezervă), Grăjdan înţelege perfect c-a săvârşit un act de indisciplină, dar crede că are o scuză: „M-am grăbit, fiindcă ştiam că este ultimul termen din proces".

Audiat la DNA

Adresa prin care anunţa instanţa că ISC nu se mai constituie parte civilă în dosarul „Trofeul calităţii" pentru că nu există prejudiciu i-ar putea aduce lui Grăjdan o acuzaţie de abuz în serviciu. Procurorii DNA au ridicat miercuri mai multe documente de la sediul ISC, iar ieri au început audierile.

Secretarul general al Inspectoratului şi alţi cinci angajaţi le-ar fi declarat procurorilor că au aflat despre existenţa adresei trimise la instanţă abia când povestea a explodat în presă. La închiderea ediţiei, Grăjdan însuşi dădea declaraţii la DNA.

Andrei Zaharescu, purtător de cuvânt al Guvernului, spune că nu ştie ce are de gând să facă Ponta în privinţa documentului eliberat de Grăjdan. Nu poate fi anulat de ISC decât după ce este numit înlocuitorul lui Constantin Grăjdan.

Nulitatea actului poate fi obţinută rapid în instanţă, dar va mai consuma ceva din timpul limitat rămas până la prescrierea faptelor de care este acuzat Năstase. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite