MIhai Tănăsescu: Problemele de la Finanţe sunt rezultatul unor acumulări din perioada trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, crede că problemele de la Ministerul de Finanţe sunt rezultatul unor acumulări din perioada trecută, iar protestele nu ar mai fi avut loc dacă era aprobată mai repede legea salarizării ce include stimulentul mediu în salariul de bază.

Problemele de la Ministerul de Finanţe sunt rezultatul unor acumulări din perioada trecută. Este clar că sistemul implementat acum 15 ani, în sensul de a avea două componente majore în salarizarea funcţionarilor Ministerului Finanţelor, o parte fixă a salariului şi o parte variabilă, legată de acordarea acestor stimulente a fost un sistem care, prin noua lege unitară de salarizare se repară şi se creează un lucru care să arate o predictibilitate mult mai puternică, în ceea ce priveşte politica salarială, în anii care urmează.

Dacă această lege a salarizării unice era aprobată în timp, chiar marţea trecută de către Parlament, care într-un fel regla această problemă, prin includerea stimulentului mediu în salariul de bază, aceste proteste n-ar mai fi avut loc, a declarat Tănăsescu, vineri, la RFI.

Reprezentantul României la FMI este de părere că noile criterii pentru acordarea stimulentelor trebuie să arate o eficienţă sporită, o determinare şi o aplecare a funcţionarilor către instituţie, trebuie să arate că veniturile la buget sunt în creştere, pentru a putea face loc unui spaţiu fiscal de cheltuieli suplimentare în infrastructură, în co-finanţări etc.

Sute de angajaţi din Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au declanşat miercuri un protest spontan, nemulţumiţi că nu au primit în ultimele două luni stimulente financiare.

Citeşte şi:

Fluturaşul de salariu care i-a scos pe holuri pe angajaţii de la Finanţe: 430 de lei pe lună

UPDATE Instituţiile de stat din Timişoara sunt cuprinse rând pe rând de proteste. Funcţionarii blochează activitatea

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite