UPDATE Instituţiile de stat din Timişoara sunt cuprinse rând pe rând de proteste. Funcţionarii blochează activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 600 de angajaţi ai Finanţelor Timiş au declanşat un protest spontan pe termen nelimitat. Protestul îi afectează pe toţi contribuabilii din judeţ. Şi Casa de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost închise pentru proteste.

UPDATE 2

Angajaţii de la Finanţe nu vor să recurgă la violenţe sau la urlete, chiar dacă situaţia prin care trec e una dramatică, unii angajaţi câştigând pentru 8 ore de muncă zilnică doar 400. Cei 690 de angajaţi care protestează aşteaptă pe holurile şi în curtea instituţiei o veste bună. Ei sunt hotărâţi să rămână peste noapte în clădire, până când cererile lor vor fi rezolvate. Şi angajaţii de la Vama Timiş au intrat în proteste şi poartă banderole albe.

Mâine, pe străzile Timişoarei, va avea loc un amplu marş.

UPDATE

De la ora 11 şi angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au întrerupt programul pe termen nelimitat. Cei aproape 50 de angajaţi îşi cer drepturile sindicale şi ameninţă că nu se vor mai întoarce la lucru până când nu vor primii salarii mai mari. Oamenii se plâng că salariul le-a fost tăiat cu 50 la sută şi s-au făcut concedieri. Liderii sindicali spun ca prin protest vor să obţină o promisiune din partea Executivului că nu vor mai avea loc concedieri în sistem, respective că salariile vor fi mărite. "Suntem tot mai puţini şi e tot mai mult de muncă. De trei luni de zile s-au redus posturile. E jale", a spus Simona Potâng, de 36 ani, angajată de 13 ani la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş. Un consilier cu studii superioare câştigă acum 800 de lei, după ce salariul s-a redus cu 50 la sută.

Şi angajaţii de la Casa de Pensii au întrerupt programul pentru proteste.

De la ora 9, niciun contribuabil nu a mai fost primit în noul sediu al Finanţelor Timiş. Zidurile au fost împânzite cu afişe în care cetăţenii sunt anunţaţi de proteste. Mulţi dintre contribuabili nu au ţinut cont de grevă şi au încercat să forţeze intrarea în instituţie, pe motivul că au termene limită de plată şi nu vor să plătească şi penalităţi de întârziere.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Din cei 690 de angajaţi ai instituţiei mai toţi au intrat în grevă şi sunt hotărâţi să nu plece din instituţie până când revendicările nu le vor fi rezolvate, chiar dacă acest lucru ar însemna o serie de nopţi nedormite pe holurile finanţelor.

image

"E ruşinos că un inspector fiscal a ajuns ca după 11 ani de activitate să câştige 400 de lei. În total, în doar două luni, salariile ne-au fost tăiate cu 60 la sută. Ne-a ajuns cuţitul la os şi nu mai acceptă. Protestul nostru e pe termen nelimit şi nu ne vom întoarce la lucru până când revendicările noastre nu vor fi acceptate. Nu vrem altceva decât să ne primim toate sporurile", a spus, pentru Adevărul de seară Timişoara, Virginia Guţu, purtătoare de cuvânt a Sindicatului SED LEX.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite